Haberler

Arsasını Satayım Derken Borçlu Çıktı

Abone Ol

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kırk yıldır kasaplık yapan Ali Baltacı, üzerine kayıtlı elektrik saatinin aboneliğini iptal etmeyi unutunca başına gelmedik olay kalmadı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kırk yıldır kasaplık yapan Ali Baltacı, üzerine kayıtlı elektrik saatinin aboneliğini iptal etmeyi unutunca başına gelmedik olay kalmadı. Karşıyaka'da 2001 yılında küçük bir işyeri kiralayan Baltacı, elektrik saatinin aboneliğini üzerine kaydettirdi. Baltacı, bir yıl sonra başka işyeri kiraladı. Eski işyerindeki üzerine kayıtlı elektrik aboneliğini iptal etmeyi unutan Baltacı'ya 8 yıl sonra TEDAŞ tarafından 19 bin 720 Türk lirası borç çıkarıldı. Arsasını satmak isterken borcu öğrenen ve şok yaşayan Baltacı, iki ay faturasını ödemeyen abonelerin elektriğini kesen TEDAŞ'ın 8 yıl içinde kendisine borçla ilgili hiçbir tebligat göndermediğini ve bu olayda kurumun kusurlu olduğunu belirterek konuyu yargıya taşıdı.

Aboneliği iptal etmeyi unutan müvekkili kadar, elektrik kesimini ve bilgilendirmeyi yapmayan TEDAŞ'ın da kusurlu olduğunu belirten Avukat Varol Turbay da, "Aradan 8 yıl geçmiş. Müvekkilim işyerini boşalttıktan sonra aynı işyerine başka kiracılar gelmiş. Bu kiracılar

müvekkilimin borçlu gözüktüğü saat üzerinden elektrik kullanımı yapmış. İki ay geçtikten sonra TEDAŞ nasıl borçlu olan saatin elektriğini kesip kişiye tebligat gönderiyorsa, burada da aynısını yapmalıydı. Müvekkilim bilinçlendirilmiş olsaydı kısa süreli olan borcu öderdi. Burada kurumun da kusuru vardır" dedi.

ARSASINI SATMAK İSTERKEN BORCU ÖĞRENİNCE ŞOK YAŞADI

Karşıyaka gibi bir yerde 40 yıldır esnaflık yaptığını, kimseye tek kuruş borcu bulunmadığını belirten kasap Ali Baltacı, şunları söyledi: "Benim Bayraklı semtinde 80 bin Türk Lirası değerinde bir arsam vardı. Müteahhitler burayı iki daire karşılığında istedi. İki dairenin değeri 350 bin Türk lirası tutuyordu. Müteahhitlerin bu teklifini kabul ettim. Tapu dairesine gittiğimde arsanın üzerinde TEDAŞ tarafından tedbir konulduğunu gördüm. Yanlışlık olabileceğini düşündüm. Yaptığım araştırma sonunda benim yıllar önce kiraladığım dükkanın elektrik saat aboneliğini iptal etmediğim, başkaları tarafından kullanılan elektrik borcunun bana çıkarıldığını öğrendim."

Avukatı aracılığıyla borca itiraz davası açtığını anlatan Baltacı, sözlerini şöyle sürdürdü: "TEDAŞ 2 veya 3 ay borcu ödenmeyen saatin elektriğini kesiyor. Burada da aynı tutumu gösterip bana da bu borçla ilgili tebligat göndermeliydi. Benim adresim yıllardır sabit. Beni çok rahat bulabilirlerdi. Şimdi kendi hatalarının faturasını bana kesmeye çalışıyorlar. TEDAŞ'ın tedbir koydurduğu arsamı 50 bin Türk lirasına satıp 19 bin 720 Türk lirası olan elektrik borcunu kapattım. Açtığımız davada kurumun da kusuru olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Adalete güveniyorum. Burada benim olduğu kadar TEDAŞ'ın da kusuru var. Boşalttığınız ev veya işyerindeki üzerinize kayıtlı elektrik veya su aboneliğini iptal etmeyenlerin benim gibi başı yanabilir" - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Baltacı Karşıyaka Politika Güncel İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title