Haberler

Arşiv Görüntü) Mersin'de Kongo Bayraklı Gemide 1 Ton 71 Kilogram Eroin Ele Geçirildi' Başlıklı...

Abone Ol

AKDENİZ' DEKİ BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONLARI Akdeniz'de bilinen en büyük uyuşturucu operasyonu 1993 yılında Lucky-S gemisine yönelik operasyondu.

AKDENİZ' DEKİ BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONLARI Akdeniz'de bilinen en büyük uyuşturucu operasyonu 1993 yılında Lucky-S gemisine yönelik operasyondu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı SAT ekiplerinin, Amerika'nın uyuşturucuyla mücadele dairesi (DEA) ekiplerinden aldıkları istihbaratı da değerlendirerek gerçekleştirdikleri operasyon, Akdeniz'de gerçekleştirilmiş. Lucky-S'te ele geçirilen uyuşturucu miktarının 11 ton civarında olduğu açıklanmıştı. Bu operasyondan bir yıl önce yine Akdeniz'de, yaklaşık 3 ton uyuşturucu yüklü olduğu belirtilen Kısmetim-1 gemisi, uyuşturucuyla mücadele ekiplerinin baskını öncesinde batırılmıştı. SAT (Su altı taarruz) ekipleri geminin batırılmasına fırsat vermeden, Luky-S'e baskını gerçekleştirmiş ve tonlarca uyuşturucuyu ele geçirmişti. Tarihi baskını gerçekleştiren SAT timinin başındaki kurmay albay Ali Türkşen, FETÖ'nün kumpas davalarından olduğu belirtilen Poyrazköy Davası'nda yargılanmıştı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title