Haberler

Aşık Feymani, Adına Düzenlenen Şenliğe Davet Edilmemesine Tepki Gösterdi

Abone Ol

Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aşık Feymani şenliklerinin 16.'sı Osmaniye'de gerçekleşti.

Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aşık Feymani şenliklerinin 16.'sı Osmaniye'de gerçekleşti. Aşık Feymani, şenlikler kapsamında adına düzenlenen etkinliğe davet edilmemesine tepki gösterdi.

Ozanlık aşıklık geleneğinin son büyük temsilcilerinden ve Çukurova aşıkları arasında saygın bir yeri bulunan, aynı zamanda yaşarken adına şenlikler düzenlenen aşık Feymani, OFAD tarafından Osmaniye'de adına düzenlenen şenliğe davet edilmemesine tepki gösterdi.

Değişik il ve ilçelerde kendi adına şenlik düzenlenmesinin mutluluk verici olduğunu belirten Aşık Feymani, Osmaniye'de düzenlenen şenliklere çağrılmayı beklediğini ancak çağrılmadığını belirtti. Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ikamet eden Aşık Feymani, "Davet etmiyorsunuz, bir mektup göndermiyorsunuz, en azından bir telefon edin buyurun siz de gelin deyin. Maalesef bekledim ama arayan soran olmadı. Daveti de hadi bir kenara bıraktım bari halimi hatırımı sorun o da yok. Çok kırgınım, çok üzgünüm" şeklinde konuştu.

Etkinliği düzenleyen OFAD Başkanı Abdullah Gizlice ise, "Bu şenlik bizim değil kendisinin. Biz misafiriz, kendi ev sahibi, onun için ayrı bir davete gerek duymadık" dedi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aşık Feymani Çukurova Osmaniye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title