Haberler

Aşıklar Bayramı 22-23 Mart'ta Yapılacak

Abone Ol

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Aşıklar Bayramı 22-23 Mart tarihlerinde Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Aşıklar Bayramı 22- 23 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Halk edebiyatının en temel dinamiklerinden olan aşıklık geleneğinin yaşatılması açısından son derece önemli olan Aşıklar Bayramı'na Türkiye'nin farklı şehirlerinden 25 halk aşığı katılacak. Bu yılki programlar kapsamında 2 gün sürecek "1966'dan Günümüze Konya Âşıklar Bayramı ve Âşık Edebiyatı Sempozyumu"na Konya'dan ve Konya dışından 19 bilim insanı katılacak.

Programlar için Konya'ya gelen halk aşıkları Konya Büyükşehir Belediyesi önünde sazlı-sözlü olarak vatandaşları programa davet etti.

AŞIKLAR BAYRAMI'NA DAVET

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde 22- 23 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek Aşıklar Bayramı, 22 Mart Perşembe günü saat 10.00'da sempozyumla başlarken Aşıklar Şöleni 22 ve 23 Mart'ta saat 20.00'da yapılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aşıklar Bayramı Türkiye 23 Mart Güncel Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title