Haberler

Aşıklar Esenler’de Buluştu

Güncelleme:
Abone Ol

Esenler Belediyesi'nce Düzenlenen "Aşıklar Şöleni"Nde Ülkemizin Önde Gelen Aşıkları, Sazları Ve Sözleri İle Davetlilere Unutamayacakları Bir Akşam Yaşattılar.

Esenler belediyesi'nce düzenlenen "aşıklar şöleni"nde ülkemizin önde gelen aşıkları, sazları ve sözleri ile davetlilere unutamayacakları bir akşam yaşattılar.

Esenler Belediyesi, Anadolu topraklarımızda yüzyıllarca yaşayan ve geçmişten günümüze uzanan kültürel bir değer olan Aşıklık geleneğini yaşatmak ve genç nesillere de ulaştırmak için yeni bir organizasyona daha imza attı. Ülkemizin önde gelen aşıklarını "Aşıklar Şöleni"nde bir araya getiren Esenler Belediyesi, Esenler halkına keyifli saatler yaşattı. Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, ilahiyatçı Zekeriya Beyaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Aşıklık geleneğinin ülkemizde yıllardır var olan bir kültürel gelenek olduğunu belirterek, "Aşıklar, topraklarımızdaki gönlü dolu arif insanlardır. Biz istedik ki, Esenler'deki herkes bu gönül dolusu sevgiden, bu irfandan istifade etsinler" dedi. Geçmişten günümüze uzanan Aşıklık geleneğinden beslenen aşıkları hatırlatan Çetinkaya, "Bizim Anadolu'muzda yetişen Yunusumuz bütün geleneğe ders verecek insandır" diye konuştu.

Sazları eşliğinde atıştılar

Çetinkaya'nın ardından sahneye ülkemizin önde gelen aşıkları Ahmet Poyrazoğlu, İsa Koç, Orhan Üstündağ, Temel Turabi, Erol Coşkunoğlu ve İsmail Azari çıktı. Aşıklar adına sahnede bir konuşma yapan Poyrazoğlu, Esenler'de ilk defa Aşıklar Şöleni düzenleyen Esenler Belediyesi'ne teşekkür etti. Ülkemizde 430 aşık olduğunu hatırlatan Poyrazoğlu, "Biz çok iyi bir dönemi yaşıyoruz" dedi.

Aşıkların söyledikleri türkülerin düşündürücü nitelikte olması gerektiğini anlatan Poyrazoğlu, "Türkülerin yapısı bozulmamalı. Türküler olduğu gibi söylenmesi lazım" dedi. Aşıklık kültürünü eleştiren ve değer vermeyenlere de atıfta bulunan Poyrazoğlu, "Bu kültüre bu kadar yan bakmanın anlamı niye?" diye sordu.

Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen şölende sazları eşliğinde aşıklık geleneğinin çeşitli dallarındaki eserlerini seslendiren Aşıklar, program boyunca dinleyiciler tarafından sessizce dinlendi. Zaman zaman yaptıkları espriler ve anlattıkları fıkralarla dinleyenleri kahkahaya boğan aşıkların ''atışma'', ''taşlama'' ve ''muamma'' türündeki eserleri de beğeni topladı. Aşıklar, program bitiminde dakikalarca ayakta alkışlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title