Haberler

Askerin Saygısı Gaziyi Ağlattı

Abone Ol

Zonguldak'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88'inci Yıldönümü Törenle Kutlandı. Töreni, Kaldırımda Ayakta İzleyen Kore Gazisi 79 Yaşındaki Recep Erdoğan, Bir Astsubay Tarafından Protokolün Bulunduğu Platforma Oturtuldu. Tören Bitiminde Bazı Subay ve Eşlerinin Elini Öptüğü Erdoğan, Duygulanarak Ağladı.

İlk tören, Zonguldak Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Anıta çelenklerin sunulmasının ardından Gazipaşa Caddesi'ndeki törene geçildi. Törene, Vali Erdal Ata, 3. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Belediye Başkanı CHP'li İsmail Eşref, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, daire müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Vali Erdal Ata, Tuğgeneral Ali Çardakçı ve Belediye Başkanı İsmail Eşref'in, halkın bayramını kutlamasını ardından İstiklal Marşı okundu. Halk oyunları gösterileri sırasında bir astsubay, kaldırımdaki vatandaşlar arasında gördüğü yakasında gazi madalyası bulunan Recep Erdoğan'ı, protokolün bulunduğu paltforma götürerek sandalyeye oturttu. Gaziler, madenciler ve askerlerin yer aldığı geçiş törenini ayakta selam durarak izleyen 6 çocuk 9 torun sahibi gazi Recep Erdoğan, tören sonunda subay ve eşlerinin ilgisi karşısında duygulandı. Bazı subay ve eşlerinin elini öptüğü Erdoğan, gözyaşlarını tutamadı. Eliyle gözyaşlarını silen Erdoğan, yanına gelen astsubaya, "Param kalmadı, köye gideceğim" dedi. Astsubayın, "Para buluruz, sorun değil. Gideceğin yeri söyle" dediği Erdoğan, Bartın'ın Hasankadı Beldesi'nde oturduğunu, hastalığı nedeniyle tedavi görmek için Zonguldak'a geldiğini söyledi. Erdoğan, daha sonra cebine bir miktar para konularak trenle Bartın'a gönderildi.

Durmuş SEVİNDİK - Seçkin KIRARSLAN / ZONGULDAK / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title