Haberler

Ata Sporuna Büyük İlgi

Güncelleme:
Abone Ol

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "2. Ahilik Kupası Yağlı Güreş Turnuvasını " Hasan Tuna kazandı.

Ahi Stadyumunda gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören "2. Ahilik Kupası Yağlı Güreş Turnuvasını" kazanan Antalya'dan Hasan Tuna'ya madalyasını takan Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Turnuvaya katılan güreşçilere başarılar diledi.

Edirne başta olmak üzere ülkemizin her köşesinde ata sporumuz olan yağlı güreşi yaşatan sporcuları tebrik eden Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, "Zengin Türk kültürü içerisinde önemli bir yere sahip olan Ahilik kültürünü yaşatmak üzere düzenlenen Ahilik Haftası içerisinde ata sporumuz olan yağlı güreş geleneğinin yaşatılmasının önemli olduğunu söyledi ve sporculara başarılar diledi."

Kırşehir'den genç yıldız güreşçilerinin yanı sıra Kırkpınar başaltı ve başpehlivanlarının katıldığı 2. Ahilik Kupası Yağlı Güreş turnuvasında birinciliği Antalya'dan Hasan Tuna, ikinciliği Sakarya'dan Ümit Balta, üçüncülüğü ise samsun'dan Burhan Şahin kazandı.

Başpehlivanların madalyasını Valimiz Sayın Özdemir Çakacak takarken, dereceye giren diğer sporcuların ödülleri de Vali Yardımcılarımız M. Fikret Çavuş ve Özkan Demirel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen taktı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Özdemir Çakacak Ahilik Haftası Hasan Tuna Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title