Haberler

Atambayev'e Atatürk Türk Dili Ödülü Verildi

Güncelleme:
Abone Ol

TÜRKÇEDER, Türk dili, kültürü ve sanatına verdiği hizmetler için Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev'e Atatürk Türk Dili Ödülü verdi.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Türk dili, kültürü ve sanatına verdiği hizmetler için Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'e Atatürk Türk Dili Ödülü verildi.

Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada, Kırgızistan'ı ziyaret eden TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam'ın, Cumhurbaşkanı Atambayev tarafından Devlet Konuk Evi'nde kabul edildiği belirtildi.

Sağlam'ın, Kırgızistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmenin sonunda Cumhurbaşkanı Atambayev'e Atatürk Türk Dili Ödülü'nü takdim ettiği ifade edildi.

Açıklamada, Atatürk Türk Dili Ödülü'nün, Türk dili ve kültürüne katkıda bulunan isimlere verildiği kaydedilirken, bu ödüle daha önce, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ve Azerbaycan'ın merhum Devlet Başkanı Haydar Aliyev'in layık görüldüğü anımsatıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title