Haberler

Atatürk'ün Gaziantep'e Gelişinin 83. Yıl Dönümü

Abone Ol

Görüntü Dökümü : Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması -Saygı duruşu -İstiklal Marşı okunması -Kortejin tarihi öğretmenevi binasına yürümesi -Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz'ın konuşmaları Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 83. yıl dönümü Kutlamalar kapsamında Atatürk'ün Gazianteplilere hitap ettiği tarihi öğretmenevi binasına yürüyüş gerçekleştirildi Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 83. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Görüntü Dökümü :

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması

-Saygı duruşu

-İstiklal Marşı okunması

-Kortejin tarihi öğretmenevi binasına yürümesi

-Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz'ın konuşmaları Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 83. yıl dönümü

Kutlamalar kapsamında Atatürk'ün Gazianteplilere hitap ettiği tarihi öğretmenevi binasına yürüyüş gerçekleştirildi

Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 83. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu yapılmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Törene katılanlar, Atatürk'ün Gazianteplilere hitap ettiği tarihi öğretmenevi binasına kadar "Atatürk yürüyüşü" düzenledi. Vali Vekili Uyumaz, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 83'üncü yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını vurguladı. Uyumaz, 1. Dünya Savaşı'ndan sonra İtilaf Devletleri'nin yıllardır planladıkları Osmanlı İmparatorluğu'nu yıkma ve paylaşma senaryolarını uygulamak üzere harekete geçtiklerine değinerek, şöyle konuştu: "Türk milleti, 'Ya istiklal, ya ölüm' diyerek seçimini yaptı ve büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde dünyanın en güçlü devletlerini bu topraklardan çıkardı. Kurtuluş Savaşı, ulusal bağımsızlığını kazanmak için mücadele eden bütün mazlum milletlere ilham kaynağı olmuştur. Değerli Gaziantepliler, yanmış, yıkılmış Anadolu'da, o günlerin zor şartları içerisinde Anteplilerin işgalci Fransızlara karşı direnişi Kuva-i Milliye ruhunun en önemli tecellisidir. Bedelini Şahinbey, Şehitkamil ve Karayılan gibi binlerce adsız kahramanın kanlarıyla ödediği bu şanlı direniş, Anadolu'ya kurtuluş yolunda umut ve inanç getirmiştir."Uyumaz, Atatürk'ün Gaziantep'in milli mücadeledeki rolü ve önemini, "Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep'i değil bütün Türkiye'yi kurtardılar" sözüyle ifade ettiğini söyledi. Uyumaz, Gaziantep halkının kent işgal edildiğinde gösterdiği örnek mücadeleyi cumhuriyetin kurulmasından sonra da sürdürdüğünü dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yetkinşekerci de 26 Ocak 1933'te Atatürk'ün Gaziantep'te konuştuğu kürsünün altında halkı karşılamaktan onur duyduğunu bildirdi.Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları ekipleri gösteri sundu.Törene askeri erkan, kurum ve kuruluşların müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Durdu Murat Soysal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title