Haberler

Atatürk'ün Makam Otomobili, 29 Ekim'de Halkın Ziyaretine Açılacak

Güncelleme:
Abone Ol

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün makam otomobilinin restorasyonu tamamlandı. Otomobil, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ziyarete açılacak.

Anıtkabir Komutanlığı envanterinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün makam otomobili olarak kullandığı 3 adet otomobilin restorasyonu kapsamında; 18 Haziran 2014 tarihinde İstanbul'da bulunan Antika Otomobil Federasyonu atölyelerinde restorasyonuna başlanan ilk otomobil olan 1934 model Lincoln marka otomobilin restorasyonu tamamlandı.

TÖRENLE TESLİM ALINDI

Restorasyonu tamamlanan otomobil 26 Ekim 2015 tarihinde, Antika Otomobil Federasyonu yetkilileri, Anıtkabir Derneği temsilcileri, sigorta işlemlerini bedelsiz gerçekleştiren Anadolu Sigorta temsilcisi, nakliye işlemlerini bedelsiz olarak gerçekleştiren Selamoğlu Nakliyat Şirketi temsilcisi ve Anıtkabir Bakım Onarım ve Restorasyon Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen tören ile teslim alındı.

29 EKİM'DE GÖREBİLECEKSİNİZ

Otomobil, 27 Ekim 2015 tarihinde Anıtkabir Barış Kulesinde bulunan ve İş Bankası sponsorluğunda yaptırılan vitrine konuldu ve 29 Ekim 2015 tarihinde halkın ziyaretine açılacak.

Ayrıca, icra edilen törende ikinci restorasyonu yapılacak araç olarak, 1934 model Lincoln marka zırhlı binek tipi otomobil Antika Otomobil Federasyonuna teslim edildi. Restorasyon süresinin yaklaşık olarak 2 yılı bulacağı öngörülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (8)

Atatürk gençlik:

Aman aman bunuda calmasinlar dikkat edelim

Yanıtla63
Dogrucu:

Türkiyedeki ozamanın şartlarına bak (yoksulluk sefalet). birde Cumhurbaşkanın bindigi arabaya bak revamıdır bu?

Yanıtla62
mehmet:

anıtkabir neden yunan tapınağı şeklinde

41
AdamMobil-IOS:

Şu başlığı tayyibin ağzıyla deyilde ulu önder ve ya ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olarak yazamıyormusunuz

Yanıtla13
o araç aksarayinMobil-ANDROID:

o araci aksaraya verin yoksa biz halkin iradesiyle aliriz

Yanıtla21
mehmet:

chp nin yerli otomobili (gerçekten). bu ülkeden olmadıkları için

Yanıtla21
andok seren polis Mobil-ANDROID:

kimsenin sallamqdigi sözde dünya lideri abdnin orta doğu eş başkanına verin

Yanıtla01
TÜRK MİLLETİ YA İSTİKLAL YA AKPKK:

80 yıllık T. C. tarihinde 500 Milyar dolar vergi toplandı. 13 yıllık akpkk döneminde 1 (Bir) Trilyon 250 Milyar Dolar vergi toplandı. Sattıkları Devletin yüzlerce ağır sanayi fabrikaları ve işletmeleri (Kitler) hariç. Bu rakamları denetleyen Sayıştayıda kanun çıkararak devre dışı bıraktılar. Bu muazzam parayla Ülkemiz en gelişmiş ilk 10 ülke arasına girebilecekken, gelişmekte olan ülkeler arasında niye 2 basamak geriledi. Millet niye aç ve fakir? Milyarderler neden 4 katı artı? Ahiret var unutma

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title