Haberler

Atık Malzemeden Sergi

Güncelleme:
Abone Ol

Kayseri'de 80'inci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrenciler, çevreden topladıkları çöp ve sigara izmaritleri ile yaptıkları eserleri sergiledi.

Kayseri Park AVM'de açılan ve pazar gününe kadar açık kalması planlanan sergide, 200 öğrenci tarafından değişik konularda yapılan çalışmalar sergilendi. Özellikle Teknoloji Tasarım Dersi'nde atık malzemelerle yapılan objeler de yoğun ilgi gördü.

Çevreden topladıkları sigara izmariti ve poşetten akciğer yapan öğrenciler, bu yolla sigaranın zararlarına dikkat çekerken; vida, tel, zımba, gazoz kapağı, pil, üçlü priz, kalem yayı ve hortum gibi atık malzemelerden yaptıkları balık, gemi, kelebek ve dünya şekilli eserlerle de kamuoyunda çevre duyarlılığı oluşturmayı hedefliyor.

Sergi hakkında bilgiler veren 80'inci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resim Öğretmeni Fatma Korkmaz, atık malzemelerle yapılan eserlerin yanı sıra pastel ve sulu boyayla yapılan karma resimlerle öğrencilerin yeteneklerini sergileme olanağı bulduğunu söyledi.

Korkmaz, sergiye destek veren herkese de teşekkür etti. Teknoloji Tasarım Dersi Öğretmeni Sibel Pernek ise öğrencilerin çevreye zarar veren malzemeleri toplayarak bir anlamda yararlı hale getirdiklerini söyledi. Pernek, "Toplanan atıklarla yani çöplerle yapılan eserlerle, toprak kaymasından hava kirliliğine, küresel ısınmadan hayvanların korunmasına kadar değişik konularda toplumsal bilinç oluşturma amacı içerisindeyiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Korkmaz Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title