Haberler

Atina'dan Geri Çevrildiler

Abone Ol

Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır demek ve Yunan Parlamentosu'nun bu konudaki kararını protesto etmek için bu sabah saat 09.30'da Atina'ya giden Talat Paşa Komitesi üyesi 13 Türk, Yunanistan'a sokulmayarak havalimanından geri çevrildi.

Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır demek ve Yunan Parlamentosu'nun bu konudaki kararını protesto etmek için bu sabah saat 09.30'da Atina'ya giden Talat Paşa Komitesi üyesi 13 Türk, Yunanistan'a sokulmayarak havalimanından geri çevrildi.

Haber-Kamera Murat ÇAKIR - Faik KAPTAN İstanbul DHA

'Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır demek ve Yunan Parlamentosu'nun bu konuda aldığı kararı protesto etmek için bu sabah saat 09.30'da Atina'ya giden Talat Paşa Komitesi üyesi 13 Türk, Yunanistan'a sokulmayarak havalimanından geri çevrildi. Komite üyeleri saat 15.00'te tekrar Türkiye'ye döndü. Komite üyeleri, Atatürk Havalimanı'nda İşçi Parti'li bir grup tarafından bayraklarla ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganıyla karşılandı.

Komite üyeleri, Yunanistan Parlamentosu'nun Ermeni soykırımını ret veya inkar edenlere karşı para ve hapis cezasını öngören yasayı kabul etmesi üzerine, Türkiye'nin soykırımı yapmadığını ifade etmek ve bu kararı protesto etmek için bu sabah Atina'ya gitmişti. Atina Havalimanı'ndan geri gönderilen komite üyeleri adına bir açıklama yapan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naci Beştepe, şunları söyledi

'Atina Havalimanı'nda bizi diğer yolculardan ayırıp, polisin küçük bir odasına aldılar. Hepimizin teker teker ifadelerini aldılar. Sonra basın açıklamamızı nerede yapacağımızı sordular. Otelde mi, yoksa meydanda mı yapacağımız soruldu. Otelde basın açıklaması bizim hiçbir açıklamamızda yoktu. Yani otelde basın açıklaması konusu, sadece orada Türk Büyükelçiliği yetkilileri tarafından daha önce Atina'ya giden arkadaşlarımızla görüşüldü. Bu konu karşımıza Yunan polisi tarafından da çıkarıldı. Biz bu konuda bir şey söylemeden, Yunan polisinin 'Otelde mi, yoksa meydanda mı' sorusunu sorması şu anlama geliyor Bizim Atina'ya kabul edilmememiz ve sınır dışı edilmemizde, Yunan makamları kadar Türk Büyükelçiliği'nin de rolü vardır. Türk Büyükelçiliği'ni ve bu çerçevede Dışişleri Bakanlığı'nı Talat Paşa Komitesi adına şiddetle kınıyorum. Basit bahanelerle içeriye alınmadık. Önce belgelerimizin yetersiz olduğu ifade edildi. Açıklama yapacağımız meydanda 20 kadar Ermeninin beklediğini bahane ettiler. 20 kişi için Yunan devleti bizim emniyetimizi sağlayamıyorsa, vah o Yunan devletinin haline. Bize basın açıklaması yaptırmamaları şunu gösteriyor; Yunan Parlamentosu'nda alınan kararın yasadışı olduğu anlaşılıyor. Bunun için bizi almadılar.

AÇIKLAMAYI ATATÜRK HAVALİMANI'NDA YAPTILAR

Naci Beştepe, daha sonra, Atina'da okuyamadıkları basın açıklamasını Atatürk Havalimanı'nda okudu. Yunanistan Parlamentosu'nun 9 Eylül 2014 tarihinde aldığı kararın hukuksuz olduğunu ve bu kararı reddettiklerini belirten Beştepe, şunları söyledi

'Türk Ulusu soykırım yapmamıştır, yalnızca vatanını savunmuştur. Bu emperyalist bir yalandır. Bu tarihçilerin araştıracağı bir konudur. Bu kararın kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu karar, Türk-Yunan dostluğunu temsil eden Atatürk ve Venizelos'un ruhlarını rahatsız eder. Yunan halkına selam ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Heyet içerisinde bulunan eski milletvekili Uluç Gürkan, Atina Büyekelçiliği yetkililerinin vurdumduymazlığının hesabını soracaklarını söyledi. Gürkan, Yunan polisinin fikir özgürlüğünün yanı sıra seyahat özgürlüğünü de kısıtladığını öne sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Talat Paşa Yunanistan Beştepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title