Haberler

Atölye Modern'in Bahar 2013 Dönemi Başlıyor

Güncelleme:
Abone Ol

İstanbul Modern'in atölye ve seminer programı Atölye Modern'in bahar dönemi 4 Mart 2013'de başlıyor.

AICA Türkiye işbirliğiyle düzenlenen, alanlarında uzman sanat tarihçileriyle yürütülen Sanat Tarihi Seminerleri katılımcılarına, sanat tarihine giriş yapma, tarihsel bağlamlar oluşturma ve sanatta yeni okuma biçimleri geliştirme olanağı sunuyor.

Batı Resim Sanatı Tarihi programının seminerlerini Yrd. Doç. Dr. Esra Aliçavuşoğlu (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi), Prof. Dr. Uşun Tükel (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü), Yrd. Doç. Dr. Osman Erden (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü; Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye şubesi başkanı), Öğr. Gör. Fırat Arapoğlu (İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi), sunuyor.

Türk Resim Sanatı Tarihi programının gündüz seminerleri Doç. Dr. Burcu Pelvanoğlu (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü; Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) International Başkan Yardımcısı), akşam seminerleri ise Doç. Dr. Ahmet Kamil Gören (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü) tarafından yürütülüyor.

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, yazar Mario Levi'nin denetiminde, farklı yazı türlerinin tüm katılımcılar tarafından paylaşıldığı bir seminer ve sohbet dizisi.

İstanbul Modern'in Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu yönetiminde düzenlenen Çağdaş Sanat Koleksiyonerliği seminerleri, "koleksiyon" ve "koleksiyonerlik" kavramlarını ayrıntılı olarak ele alıyor.

Katılımcılara sanatçılarla birlikte sanat projeleri gerçekleştirme fırsatı sunan Proje Atölyesi'nde Seçkin Pirim'in yönetiminde "rutin" kavramını ele alıyor.

Temür Köran'ın yönetiminde gerçekleştirilen Proje Atölyesi'nde ise katılımcılar, kişisel imgelerinden, etkilenimlerinden, hayal dünyalarından, gündelik yaşamlarında severek kullandıkları ya da sakladıkları objelerden, yola çıkarak çizimlerle ve boyamalarla desenler yaratıyorlar.

Atölye Modern programları İstanbul Modern üyelerine %10 indirimlidir.

Atölye Modern'in atölye ve seminerleri ücretlidir. Katılımlar kontenjanla sınırlıdır.

Rezervasyon ve detaylı bilgi için: 0212 334 73 48 ve atolyemodern@istanbulmodern.org

BATI RESİM SANATI TARİHİ SEMİNERLERİ

Batı Resim Sanatı Tarihi başlıklı program, Batı Sanatı tarihini oluşturan dinamikleri, kilise, aristokrasi ve burjuvazi geleneğinde sanatın doğuşunu, sanatın sosyoekonomik alanlarla olan ilişkisini, sanayileşmenin sanat alanındaki etkilerini, modern sanata uzanan gelişimini ve aydınlanma geleneğini, günümüz sanatının kendine özgü anlatılarının yapısını konu alıyor.

Programda ele alınacak başlıklar arasında Giotto ve yeni sanat anlayışı, Rönesans sanatı, 17. ve 18. yüzyıl sanatı, 19. yüzyıl akımları, soyut sanat, Dada, Sürrealizm, Kavramsal sanat ve uluslararası güncel sanat bulunuyor.

Batı Resim Sanatı Tarihi programının 1. ve 2. seminerlerini Yrd. Doç. Dr. Esra Aliçavuşoğlu (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi), 3. ve 4. seminerlerini Prof. Dr. Uşun Tükel (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü), 5. ve 6. seminerlerini Yrd. Doç. Dr. Osman Erden (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü; Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye şubesi başkanı), 7. ve 8. seminerlerini Öğr. Gör. Fırat Arapoğlu (İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi), 9. ve 10. seminerlerini yine Osman Erden sunuyor.

Batı Resim Sanatı Tarihi seminerleri sinema salonunda gerçekleşiyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Üniversitesi Marmara Üniversitesi Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title