Haberler

Atso, Un ve Unlu Mamuller Sektör Temsilcilerini Antalya'da Buluşturdu

Abone Ol

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), un ve unlu mamuller imalatı toptan ve perakende ticaretine mensup 7'nci Grup Meslek Komitesi öncülüğünde, 'büyükşehir'lerin de bulunduğu illerin ekmek ve unlu mamuller sektör temsilcilerini Antalya'da...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), un ve unlu mamuller imalatı toptan ve perakende ticaretine mensup 7'nci Grup Meslek Komitesi öncülüğünde, 'büyükşehir'lerin de bulunduğu illerin ekmek ve unlu mamuller sektör temsilcilerini Antalya'da buluşturdu.

ATSO, un ve unlu mamuller imalatı toptan ve perakende ticaretine mensup 7'nci Grup Meslek Komitesi öncülüğünde; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Kocaeli, Konya, Eskişehir, Kayseri, Gaziantep, Mersin, Diyarbakır, Erzurum, Samsun, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odaları ile esnaf odaları temsilcileri Antalya'da bir araya geldi. Toplantıda ekmek ve unlu mamuller sektöründeki sorunlar tartışılarak çözüm önerileri getirildi. Sektörde olan sorunlar toplantıda şu şekilde sıralandı; haksız rekabet, kayıt dışı işlemler, plansız ticaret, alt taban fiyatı, perakende ticaret yasası, sektörün yapılandırılması, devlet desteklerinden yararlanılamaması, israf, ekmeğin ticari ve siyasi koz olarak kullanılması, belediye ekmek fiyatları, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat yönetmeliği, maliyet tabloları.

Fırıncıların sorunlarıyla ilgili konuşan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, şimdiye kadar hiçbir zaman böyle toplanmadıklarını ve proje yapmadıklarını söyledi. Özer, ilki yapılan bu toplantının bir komisyon haline getirilmesini önerdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 1 Temmuz'dan itibaren ekmeklerde 17 çeşit katkı maddesine getireceği yasağa da değinen Özer, komisyonda görev yapan iki profesörün yasadan önce, "Millete bol katkılı ekmek yedirerek orasını burasını büyüttünüz. İnsanlarda şekil bozukluğuna neden oldunuz" dediğini, daha sonra 17 katkı maddesi yasaklanınca profesörlerin sözünden döndüğünü belirtti. Özer, "Ekmekte 17 katkı maddesinin yasaklanmasıyla katkıcılar zıpladı bu kez. Ne olduysa o profesörler şimdi de; 'ya biraz katsak iyi olur galiba' demeye başladılar. En fazla katkıyı isteyenler halk ekmekler. Halk ekmeklerle yapılan görüşme sonrasında profesörler geriye vites attı. Bir profesör bile bir ay önce söylediğini bir ay sonra değiştiriyorsa o zaman bizim sivil toplum örgütlerimize büyük görev düşüyor" şeklinde konuştu.

Kayseri Fırıncılar Odası Başkanı Selim Açık ise en fazla sorunu Rekabet Kurulu ile yaşadıklarını öne sürdü. Kurulun yapılan her türlü teklife karşı geldiğini iddia eden Açık, bazı esnafın ekmeği değerinden daha ucuz fiyata sattığına değinerek, ekmekte de temel gıda maddesi olarak rayiç bedelin olması gerektiğini savundu.

Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu ise özeleştiri yaparak, "ATSO bünyesinde ilk defa böyle bir toplantı yapıyoruz. 1997'de federasyon kuruldu, bununla yeni bir çığır açılacağı düşüncesindeydim. Çözüm üretmekten ziyade hep kendi aramızda didiştik. İşimize geldiği yerde kanun arıyoruz, gelmediği yerde kanunu deliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplantıya katılanlar, sorunların ve çözüm tekliflerinin yer alacağı bir sonuç bildirgesi hazırlamayı kararlaştırdı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Kayseri Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title