Haberler

Avea "Girişimci Kulübü" Toplantısı

Abone Ol

Avea, Capital & Ekonomist Dergileri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle hayata geçirilen "Girişimci Kulübü" nün ikinci toplantısı  "Yiyecek, İçecek ve Eğlence Sektörünün Geleceği" ana temasıyla gerçekleştirildi.

Avea, Capital & Ekonomist Dergileri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle hayata geçirilen "Girişimci Kulübü" nün ikinci toplantısı  "Yiyecek, İçecek ve Eğlence Sektörünün Geleceği" ana temasıyla gerçekleştirildi.

Avea'dan yapılan açıklamaya göre, Girişimci Kulübü'nün ikinci toplantısı, Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, Girişimci Kulübü Başkanı Nevzat Aydın ve Capital & Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş'in ev sahipliğinde yapıldı.

Ana teması "Türkiye'de Yiyecek, İçecek ve Eğlence Sektörünün Geleceği" olan toplantının moderatörlüğünü Nord Holding Türkiye Başkanı Servet Topaloğlu yaptı. Toplantıda House Café Kurucu Ortağı Canan Özdemir, Eksen Group Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaynar, Çapamarka Entertainment Group Sahibi İzzet Çapa, D-ream CEO'su Levent Veziroğlu ve İstanbul Yiyecek & İçecek Grubu Kurucu Ortak & CEO'su Mehmet Gürs gibi Türkiye'de yiyecek, içecek ve eğlence sektörüne yön veren isimler, sektörün geleceğini masaya yatırdı.

Toplantının ev sahiplerinden Avea CEO'su Erkan Akdemir, yaptığı konuşmada yeme içme sektörünün en çok girişimci alan sektörlerin başında geldiğini, sadece İstanbul'da yeme içme sektöründe 10 bin civarında işletme faaliyet gösterdiğini; Türkiye'de ev dışı yiyecek içecek sektöründe yıllık 17 milyar dolara varan bir cirodan bahsedildiğine dikkat çekti.

Bu sektörün kaynak yarattığı turizm sektöründeki gelirlerin ise 30 milyar dolara ulaştığını belirten Akdemir, bu rakamların aslında sektörün ulusal ekonomide nasıl bir yere sahip olduğunu kanıtladığını ifade etti.

Akdemir, tıpkı bilişim sektöründe olduğu gibi, bu sektörde de müşterilerin, artık hizmeti bir bütün olarak algılayıp değerlendirmesini buna göre yaptıklarına;  beklentilerini de yine buna göre belirlediklerine dikkati çekti.

Yeni teknolojileri hızlıca keşfeden, uygulayan ve kullanmaya başlayan işletmelerin, müşterileri gözünde çok daha saygın bir konuma geldiği noktasının altını çizen  Akdemir, yapılan araştırmalarda, restoranlardan büyük çaplı gıda firmaları ve küçük-orta işletmelere kadar yüzde 28'lik bir kısmın artık mobil hizmetlere geçtiğini gösterdiğine işaret etti.

Akdemir, gıda, yeme-içme sektörünün diğer birçok sektöre göre mobil hizmetlere geçişte oldukça ön sıralarda olduğunu belirterek,  mobilleşme ile işletmelerin operasyonel maliyetlerin düşürülmesinden, bilgi alışverişinin hızlandırılmasına; süreçlerinin yeniden tanımlanmasından, insan kaynaklarının etkin bir biçimde yönetilmesine tüm iletişim ihtiyaçlarını tek noktadan karşılayan bir mekanizmaya sahip olduklarını dile getirdi.

Geleceğin şirketlerinin de, mobil olarak yönetilebilen şirketlerden oluşacağını vurgulayan Akdemir, müşteri memnuniyetini sağlamaya önemli bir katkı sağlayan mobil teknoloji kullanımının işletmelere rekabette birkaç adım önde olma yolunu açacağını kaydetti.

Akdemir, Avea'nın kurumların ihtiyaçlarına özel ürün ve çözümler geliştirdiğine de dikkat çekerek sektöre özel dikkat çekici bir uygulama olan Interaktif Yemek Masası'na da değindi.

Mobilleşen dünyada geleceğin restoran masalarının da bundan etkileneceğini belirten Akdemir, Avea olarak Interaktif Yemek Masası uygulamasıyla müşterilerin garsona ihtiyaç duymadan yemeklerini kendileri sipariş ederek, yemeklerinin mutfakta nasıl hazırladığını izleyebileceklerini ifade etti.

Akdemir, sistemin aynı zamanda müşterilerin, yemekleri servis edilene kadar geçen bekleme süresince oyun oynamalarına da olanak sağladığını  hatta yemek sonunda hesaplarını mobil ödemeyle entegre edip hesap ödemelerini gerçekleştirebileceklerini belirterek, bir teknoloji üreticisi olarak bilgi alışverişini hızlandırıp kolaylaştıran, insan kaynaklarının etkin bir biçimde yönetilmesini sağlayan "yeni teknoloji"ler konusunda akla gelen ilk ve tek adres olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Nord Holding Türkiye Başkanı Servet Topaloğlu da dünyayı keşfetmenin en güzel yollarından birinin dünya mutfaklarını ve farklı tarzları denemekten geçtiğini, bu keşfi ise kaliteli bir yemek ve eğlence kültürü etrafında birleştirebilmek için hem restorancılık anlamında hem de e-ticaret ve uluslararası alanlarda alınacak çok yol olduğunu belirtti.

Türkiye'de dışarıda yeme içme kültürünün son yıllarda hızlı bir gelişmeyle şekillenmeye başladığını ifade eden Topaloğlu, bu anlamda girişimciliğin sürekli gelişen yiyecek-içecek ve eğlence sektöründeki fırsatları keşfetmesi büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Nevzat Aydın İstanbul Türkiye Avea Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title