Haberler

Avm'deki Tatbikat Korkuttu

Abone Ol

KAYSERİ'de bir alışveriş merkezinde yapılan yangın ve tahliye tatbikatından haberi olmayan vatandaşlar, itfaiye ve polise ihbarda bulundu.

KAYSERİ'de bir alışveriş merkezinde yapılan yangın ve tahliye tatbikatından haberi olmayan vatandaşlar, itfaiye ve polise ihbarda bulundu.

Forum Kayseri Alışveriş Merkezi'nde, itfaiye, sağlık görevlileri ve güvenlik güçlerinin de desteklediği bir tatbikat gerçekleştirdi. Acil durumlarda binayı tahliye eylemi tatbikatı ve eş zamanlı acil durum yangın eylem tatbikatında, Forum Kayseri ziyaretçilerinin güvenli bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için AVM'de bulunan şüpheli paket senaryosu üzerinden gidildi. Tatbikatta polis, itfaiye, AFAD, Bomba İmha Ekibi, iş güvenliği uzmanları, AVM revirinin sağlık personeli, Forum Kayseri yönetimi, güvenlik ekibi, teknik ekip ve temizlik ekibi hazır bulundu. Başarıyla tamamlanan tatbikatın, belirli aralıklarla yapıldığını kaydeden Forum Kayseri Alışveriş Merkezi Müdürü Ali Kabakçı, "Forum Kayseri Alışveriş Merkezi olarak olası acil durumlarda alışveriş merkezimizdeki ziyaretçilerimizin güvenle AVM'den tahliye etmek adına 110, 155 ve 112 ekipleri ile başarılı bir çalışma yaptık. Bu çalışma için tüm ekiplere teşekkür ediyorum. Dönemsel olarak bu tatbikatlarımıza devam etmeyi planlıyoruz" dedi. Tatbikatta senaryo gereği kontrollü olarak gerçekleştirilen patlama, tatbikattan haberi olmayan çevredekilerin korkmasına neden oldu. Pek çok kişi, polise ve itfaiyeye ihbarda bulundu. Alışveriş merkezindeki patlama ve yangının tatbikanı bir senaryosu olduğunu öğrenenler, rahat bir nefes aldı.

FOTOLU - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title