Avrupa Birliği Eğitimi Sertifika Programı Başladı
Karabük Üniversitesi, Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Konrad Adenauer Stiftung işbirliği kapsamında 'Avrupa Birliği Eğitimi Sertifika Programı' Üniversitemizde başladı.
5 hafta boyunca, alanında uzman akademisyenler tarafından gerçekleştirilecek olan Avrupa Birliği Eğitimi Sertifika Programında her hafta; Avrupa Bütünleşmesinin Tarihsel Gelişimi ve AB'nin Güncel Sorunları, AB'de İnsan Hakları, Türkiye – AB İlişkileri, Türkiye – AB Mali İşbirliği ve AB Projeleri konuları hakkında eğitimler verilecektir.
'Avrupa Bütünleşmesinin Tarihsel Gelişimi ve AB'nin Güncel Sorunları' konusunda haftanın ilk eğitimi vermek üzere Üniversitemize gelen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Çınar Özen eğitim semineri öncesi Üniversitemiz Botanik Bahçesi'nde kendi adına hazırlanan ağacını dikti. Kendilerine ağaç sertifikasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı takdim etti. Ağaç dikimin ardından seminere geçildi.
Üniversite Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Avrupa Birliği Eğitimi Sertifika Programı'na; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı, Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli ile öğrenciler katıldı
Avrupa Birliği Eğitimi Sertifika Programı'nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı; "Üniversite eğitimi sadece dört duvar arasında gerçekleşen, hocaların ders anlattığı öğrencinin not tutup sınava girdiği bir eğitim değildir. Üniversite eğitimi bunların yanında öğrencinin sınıf ortamından çıkarak sosyal aktivitelere katılması ve sürekli kendini geliştirmesiyle bir bütün olmaktadır. Günümüzde bilim ve teknolojini gün be gün değişip geliştiği bir ortamda insanda bulunması gereken 6 temel özellikten en önemlisi öğrenmeyi öğrenme yeteneğidir. Öğrenmeyi öğrenme yeteneği ise sadece ders kitaplarından elde edilen bir yetenek değildir. Üniversitemiz bu yılı proje ve Ar-Ge çalışmaları açısından bir atılım yılı olarak görmektedir. Bu yıl Karabük Üniversitesi olarak gerek AB Gençlik Projeleri olsun gerek TEYDEP veya TÜBİTAK projeleri olsun öğrencilerimizin bu projelere maksimum seviyede faydalanmaları için yıllık eylem planları hazırladık. Böylesine güzel bir etkinliğin düzenlenmesinde katkı sağlayan Ankara Üniversitesi ve Üniversitemiz personelini hem şahsım hem de Üniversitem adına teşekkür ederim." dedi.
Açılış konuşmasının ardından 'Avrupa Bütünleşmesinin Tarihsel Gelişimi ve AB'nin Güncel Sorunları' konusundaki eğitimini vermek üzere kürsüye gelen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Çınar Özen; "Güzel bir kampüste ve güzel bir üniversitede okuyorsunuz. Gerçekten kampüsünüzden çok etkilendim. Karabük Üniversitesi kampüs alanı planlı, programlı çok güzel kurulmuş. Ben başta Rektörünüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Seminere gelmeden önce Üniversitenizin Botanik Bahçesi'ne kendi adıma hazırlanan bir ağaç diktim ve hayatımda ilk defa gerçek manada bir dikili ağacım oldu. Karabük Üniversitesi gerçekten hızla gelişen bir üniversite ve sizler burada okuduğunuz için çok şanslısınız. Bu güzel kampüsünüzü çok daha etkin kullanarak uluslararası bir etkileşim sağlayabilirsiniz. Bu nasıl mı yaparsınız? AB'nin gençlik projelerini takip edip bu projelere katılmanızı ya da sizin de birer proje hazırlamanızı tavsiye ederim. Bu projeleri öğrenci kulüpleriyle hatta birkaç öğrenci bir araya gelerek de yapabilirsiniz. Girişimci olun ve AB' nin inisiyatifini alın. Tabi bunları yapabilmek içinde yabancı dile çok önem verin." dedi. Eğitim seminerini interaktif bir şekilde gerçekleştiren Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Çınar Özen; " Avrupa Birliği'nin kuruluşu, kapsamı, yapısı, AB ile ilgili katılımcılara güncel sorular sorarak katılımcıların AB hakkındaki görüşlerini değerlendirdi.
Karşılıklı soru cevaplarla sona eren Avrupa Birliği Eğitimi Sertifika Programı'nın ikinci eğitim semineri 15 Kasım 2013 Cuma günü gerçekleştirilecektir.