Haberler

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert Erciş'te

Abone Ol

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert, beraberindeki heyetle birlikte Van'ın Erciş ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert, beraberindeki heyetle birlikte Van'ın Erciş ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Öğlen saatlerinde karayoluyla Van'dan Erciş'e gelen Büyükelçi ve beraberindeki heyet, ilk olarak Erciş Kaymakamı Ramazan Fani'yi makamında ziyaret etti. Kaymakam Fani'den deprem sonrası Erciş'te yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi edinen Büyükelçi, ardından Erciş Belediyesi'ne geçti. Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu tarafından karşılanan Büyükelçi Ripert, AB fonlarından yapılması planlanan Erciş İçme Suyu Projesi'nin yakın zamanda ihale edileceği müjdesini verdi.

Büyükelçi, Van ve Erciş'e geliş amaçları arasında geçen yıl yaşanan deprem sonrası AB'nin Van halkı ile dayanışma içinde olduğunu göstermek olduğunu da ifade ederek, "Depremin ardından A.B olarak AFAD ve Türk Kızılay aracılığı deprem bölgesine insani yardımlar sağlayarak dayanışma içinde olduğumuzu göstermiştik. Ayrıca insani yardımlar sorumlumuz da Van'a gelerek Van halkının yanında olmak istemişti. Ancak, hava muhalefeti nedeni ile gelememişti. Kendisi onun adına gelmemi ve son durum hakkında kendine bilgi vermemi istedi. Buraya gelerek yaşanan gelişmeleri yerinde görmek istedik" dedi.

Erciş Belediye Başkanı Arapoğlu ise, Büyükelçi'yi Erciş'te görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. İçme suyu projesinin Erciş için çok önemli olduğuna da vurgu yapan Arapoğlu, Büyükelçi'den projenin bir an önce hayata geçmesi için çaba göstermelerini talep etti. Arapoğlu ziyaret sonrasında Büyükelçi'ye üzerinde Urartu motifleri bulunan işlemeli bir ipek halı hediye etti.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert, daha sonra Kışla Konteynerkent'e geçerek burada Erciş Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan ve bayanlara yönelik el işi ile Çini nakış kurslarını ziyaret etti. Kreşteki çocukları da ziyaret eden Büyükelçi, daha sonra depremzede bir aileyi kaldıkları konteynerde ziyaret etti. Ardından depremzede ailelerle birlikte çadırda yemek yiyen Büyükelçi ve beraberindekiler Van'a hareket etti.

Büyükelçi'nin konteyner kentteki gezi ve incelemelerine Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ile Türk Kızılay yetkileri de eşlik etti. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Erciş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title