Haberler

Avrupa'dan Gelen Türk İşçiler Pastırma Satan Esnafın Yüzünü Güldürdü

Abone Ol

KAYSERİ'ye gelen Avrupa ülkelerinde çalışan Türkler, satın aldıkları pastırma ve sucuklarla esnafın yüzünü güldürdü.

KAYSERİ'ye gelen Avrupa ülkelerinde çalışan Türkler, satın aldıkları pastırma ve sucuklarla esnafın yüzünü güldürdü.

Ramazan ayında işlerin durma noktasına geldiği, et fiyatlarında oynamalar nedeniyle durgunluk görülen patırma satışı, Avrupa ülkelerinden gelen Türk işçilerle birlikte hareketlendi. Bayram sonrası pastırma ve sucuk satışlarında yükselme olduğunu belirten Pastırmacı İlhan Tan, Avrupa'daki Türkler'in izinli olarak yurda gelmesiyle birlikte satışların zirve yaptığını belirtti. Özellik dönüş zamanı satışların çok daha iyi olduğu belirten Tan, pastırma ve sucuk satın alacakları, firma ve ürün konusunda da uyardı. Piyasa da kilosu 10 ve 20 TL'ye  markasız, yağlı ve içeriği belli olmayan  tavuk etinden sucuklar olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"Etin kilosu 30-35 TL civarında. Durum böyle iken sucuğun kilosunun 10-20 TL olması normal değildir. Bu sucuklarda et oranı çok az, yağ oranı çok yüksektir, böylesine satılan sucuğun içerisinde birçok katkı maddesi vardır. Tüketicilerimiz alışveriş yaparken mutlaka marka ve etikete önem vermelidir."

Sucukların markasına göre 40-50 TL arasında olduğu belirten Tan, pastırma kilosunun 75-110 TL'den işlem gördüğünü ekledi.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlhan Tan Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title