Haberler

Avukatlar Günü Kutlu Olsun

Güncelleme:
Abone Ol

Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Topluluğu Başkanı Serdar Durer 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Serdar Durer mesajında şunları ifade etti; tüm dünyanın en vazgeçilmezi olduğu kadar, toplum olarak bizlerin de vazgeçilmezi olan hukukun üstünlüğü olmazsa olmazlarımızdandır. Bir ülkede gerçek anlamda adaletin tecellisi hukukun üstünlüğü ile olur. Her şeyden önce hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargı temelinde vatandaşının beklentilerine cevap verebilen bir adalet yapısının son yıllarda ülkemizde yavaş yavaş tesis edilmeye başlandığını görmekten mutluluk duymaktayız. Ancak, reform düzeyinde değişiklikler yapılmalı bu ülkenin bireyleri olarak hukuka olan güvenimizin temini için daha ciddi çabalar sarfedilmelidir.

Avukatların, kamu vicdanının ve adaletin yerine getirilmesinde önemli bir görev üstlendiklerini belirten Serdar Durer, sözlerini şöyle sürdürdü; birey hak ve özgürlüklerinin savunulması noktasında önemli görevler üstlenen avukatlarımız, hukuk sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır. İnsanları hakları konusunda bilgilendiren, savunma makamının temsilcisi avukatlar, meslek etiğine ve kanunlara bağlı olarak toplumsal her türlü sorunun giderilmesi ile adalet ve hakkaniyetin sağlanması hususunda yürüttükleri görev ve sorumluluk taktire şayandır. Kamu vicdanının ve adaletin yerine getirilmesi işlevinde ulvi bir görev üstlenen tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum. Dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avukatlar Günü Serdar Durer Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title