Haberler

Avukatlar Hakkındaki "Terör Örgütü" Davası

Abone Ol

"Terör örgütü DHKP C'ye üye olmak ve yönetmek" suçlarından haklarında dava açılan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 22 avukatın yargılandığı davanın 3. duruşması başladı.

"Terör örgütü DHKP-C'ye üye olmak ve yönetmek" suçlarından haklarında dava açılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 22 avukatın yargılandığı davanın 3. duruşması başladı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan adliye binasındaki salonda yapılan duruşmaya, aralarında Kozağaçlı ve ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay'ın da bulunduğu 9 tutuklu ile 7 tutuksuz sanık katıldı.

Sanıklar salona alındığı sırada izleyiciler, alkış ve ıslıklarla "devrimci avukatlar onurumuzdur" ve "adalet istiyoruz" şeklinde slogan attı.

Savunmasını yapmaya başlayan tutuklu sanık Avni Güçlü Sevimli, ÇHD İstanbul Şube Sekreteri olarak görev yaptığını, sanık arkadaşlarının hemen hepsinin derneğin yöneticisi ve üyesi olduğunu söyledi.

Sanık Sevimli, davada ÇHD'nin faaliyetlerinin yargılandığını ileri sürerek, "Derneğimizde arama yapıldı. Bize her yayın organından bir örnek gönderilir ancak kolluk kuvvetleri, o kadar dergi arasından sadece iki tane 'Yürüyüş' dergisini aldılar, diğer hiçbir dergiyi almadılar. O dergiyi de DHKP-C yayın organı gördükleri için aldılar" dedi.

ÇHD'nin 1974 yılında meslektaşları öncülüğünde kurulduğunu, 12 Eylül 1980 darbesiyle derneğin kapatıldığını ve dernek kapatıldığı zaman bile meslektaşlarının çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Sevimli, derneğin 17 Temmuz 1990'da ikinci kez kurulduğunu anlattı.

Sevimli, ÇHD'nin demokratik bir kitle örgütü olduğunu, sivil toplum kuruluşu olmadığını belirterek, "ÇHD ezilenlerin, yoksul halkın safında yer alıyor. Meşruluk temelinde çalışıyor. Direnme hakkını, savunma özgürlüğünü, halkların kardeşliğini savunuyor" diye konuştu.

Duruşma, Sevimli'nin savunmasını yapmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Çağdaş Hukukçular Derneği Taylan Tanay İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title