Haberler

Binlerce Kişi Ayasofya Önünde Sabah Namazı Kıldı

Güncelleme:
Abone Ol

İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte, Ayasofya Camii'nin önünde toplanan binlerce kişi, caminin ibadete açılması için namaz kıldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümünde, 1937 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrilen Ayasofya Camii'nin ibadete açılması için namaz ve dua etkinliği düzenledi.

"ZİNCİRLER KIRILSIN AYASOFYA AÇILSIN"

'Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın' ve 'Seccadeni al da gel' çağrılarıyla Türkiye ve İstanbul'un çeşitli yerlerinden gelen gruplar, saat 04.00 sıralarında Ayasofya Meydanı'nda toplandı.



Platforma çıkan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, toplanan vatandaşlara hitap ederek, 'Türkiye'nin dört bir yanından buraya gelerek Ayasofya'nın zincirlerinin kırılmasıyla alakalı önemli bir tavır sergilediniz" diyerek Ayasofya'nın ibadete açılması gerektiğini belirtti.



AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut da, Fatih Sultan Mehmet'in vakfiyesinden bir bölüm okuyarak, Ayasofya'nın İstanbul'un ve fethin sembolü olduğunu ve Ayasofya'nın ibadete kapalı olmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.



AYASOFYA'NIN NAMAZ İBADETİNE AÇILMASI İÇİN DUA ETTİLER

İlk olarak Mescid-i Aksa Müezzini Firas Gazzaz, kurulan platforma çıkarak sabah ezanını okudu. Daha sonra, Mekke'den gelen Kabe İmamı Dr. Seccad Mustafa, meydanda toplanan cemaate sabah namazı kıldırdı. Meydanda toplanan erkeklerin yan tarafında ayrılan bölümde kadınlar da namaz kılmak için saf oluşturdu.

Kalabalık daha sonra Ayasofya'nın namaz ibadetine açılması için dua etti. Dr. Seccad Mustafa'yı görmek isteyen birçok vatandaş, kurulan platformun önüne gelerek cep telefonları ile Kabe İmamını görüntülemeye çalıştı.

Namazın ardında da dünya Kur'an okuma birincisi Abdurrahman Sadien Kur'an-ı Kerim okudu. Program yapılan duaların ardından sona erdi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (233)

bozkurmobilWeb@haberler.com:

Ayasofya kilise kalsın diyen ermenimisin rum musun.atalarınin yolundan gidiyorsun.

Yanıtla325
ömermobilWeb@haberler.com:

BIZ orayi cami yapalim ,hiristiyanlar da camileri ,kilise yapsinlar . ins an biraz global dusunur

Yanıtla296
Habip Mobil-ANDROID:

Tipleri bakın insan sıfatı varmı?

Yanıtla2113
EmreEybMobil-IOS:

Rabbim inşallah açılmasını nasib eder ermenilerin okulları açılıyorda bu ülkede nolmuş ayasofya açılsa çokmu ama hani bi kafa varya bizim ülkemizde sözde herşeyi bilen aydın kesim burda kılınan sabah namazını bile cahillik olarak gören insanlar varya onlara inat inşallah açılacak

Yanıtla1024
hattabMobil-ANDROID:

hdp zihniyetindeki insanlari Allah ıslah etsin eğer ıslah olmazlarsa kahhar ismiyle kahretsin

Yanıtla726
hdp izmir:

burası sudi arabistanmı

Yanıtla229
SerxwebunMobil-IOS:

Tam bir seriat ulkesi olup cikti tc..

Yanıtla1813
KAFADAKİ BİT.....:

kilise için yapılmış yerin öyle kalması lazım zira zaten karşısında sultanahmet cami var fatih şehre girdiğinde herkes inancında özgürsünüz demiş ama bizler kiliselerini cami ve müze yapmışız. . .

Yanıtla1910
Potamusa hoşgeldin...mobilWeb@haberler.com:

ADAMA BENZEYEN TEK KİŞİ YOK ARALARINDA...

Yanıtla1910
buyur:

bütün arabistani oraya toplamis recep birde türk bayraklariyla miting yapip canakkale klibi cekiyor. 2 yil önce 23 nisani 19 mayisi tanimiyordun baktin isler yolunda gitmiyor yapamiyacagin kötülük yok bu ülkeye

Yanıtla1117
Tüm 233 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title