Haberler

Ayasofya Önünde Bayram Namazını Kıldılar

Abone Ol

Bayram namazını Ayasofya Müzesi önünde kılan Alperen Ocakları üyesi bir gurup Ayasofya'nın ibadete açılmasını talep etti.

Bayram namazını Ayasofya Müzesi önünde kılan Alperen Ocakları üyesi bir gurup Ayasofya'nın ibadete açılmasını talep etti. Gurup adına basın açıklaması yapan Alperen Ocakları İl Başkanı Hüseyin Aktaş "1934 yılında alınan karardan bir an önce vazgeçilerek Ayasofya ibadete açılmalıdır" dedi.

Ayasofya Müzesinin ibadete kapalı olmasını protesto eden Alperen Üyesi yaklaşık 150 kişi, Ayasofya önünde toplandı.

Bayram namazını burada kılan grup adına basın açıklamasını Alperen Ocakları İl Başkanı Hüseyin Aktaş yaptı.

Ayasofya'nın yıllardan beri kanayan yara olarak milletin vicdanındaki yerini koruduğunu ifade eden Aktaş, "1934 yılındaki yanlıştan dönülerek Ayasofya Camii ibadete açılmalıdır. İslam dünyası birlik ve beraberliğin kayboluşundan sonra emperyalist oyunların hedefi haline gelmiştir. Yeni bir dünyaya yeni bir Osmanlı hareketi şarttır. Çağrımız İslam'da diriliştir" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından aralarında bayramlaşan gurup daha sonra dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alperen Ocakları Hüseyin Aktaş Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title