Haberler

Aydın'da Orman Yangını Yerleşim Yerlerine Yaklaşıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Aydın'ın Germencik ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Söke'ye kadar yayıldı ve Argavlı Mahallesine yaklaştı. Yerleşim alanları tedbir amaçlı boşaltılırken, yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.

YANGIN YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞTI

Aydın'ın Germencik ilçesi Gümüşköy Mahallesinde makilik alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayarak Söke'ye kadar yayılan yangın, Argavlı Mahallesine yaklaştı. Bölgenin bir kısmında bulunan yerleşim alanları tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması dolayısıyla Söke- Aydın Karayolu üzerindeki bazı iş yerleri de tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangına, karadan Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 45 arazöz, 15 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 6 dozer, 265 personel ve havadan 9 uçak, 7 helikopterle müdahale edilirken, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait çok sayıda itfaiye ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da söndürme çalışmalarına destek verdi. Havanın kararmasıyla birlikte müdahaleye 2 gece görüş helikopteri ile devam ediliyor.

Burhan CEYHAN/AYDIN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman Yangını Doğal Afet Acil Durum Germencik İtfaiye Güncel Yaşam Aydın Söke İtfaiye Doğal Afet Acil Durum Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title