Haberler

Aydın "Yurda Gitmek İstemiyorum" Diyerek İntihar Etmek İstedi

Abone Ol

"Yurda gitmek istemiyorum" diyerek intihar etmek istediAYDIN'ın Efeler İlçesi'nde, kendisinin ve üç kardeşinin yurda götürülmesine tepki gösteren 16 yaşındaki Fatmanur Karacan 'Yurda gitmek istemiyorum' diyerek 4'üncü katın balkonundan atlayarak intihar etmek istedi.

"Yurda gitmek istemiyorum" diyerek intihar etmek istedi

AYDIN'ın Efeler İlçesi'nde, kendisinin ve üç kardeşinin yurda götürülmesine tepki gösteren 16 yaşındaki Fatmanur Karacan 'Yurda gitmek istemiyorum' diyerek 4'üncü katın balkonundan atlayarak intihar etmek istedi.

Olay, Zafer Mahallesi 119 sokaktaki bir apartmanda bugün saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Fatmanur Karacan, baba ve annesinin kendisine bakamadığı iddiasıyla yapılan şikayet üzerine geçen 26 Kasım'da Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından kardeşleri Ali Karacan (12), Ayşenur Karacan (9) ve Kader Karacan (6) ile çocuk yetiştirme yurduna götürüldü. Burada uzun süre kalan çocuklar kısa bir süre önce yurttan izinli olarak ailelerine teslim edildi. Bu sırada çocuklara ailesinin bakamadığı şikayeti yeniden yapılınca yetkililer çocukları yeniden yurda götürmek için bu sabah eve geldi. Fatmanur Karacan, kendisinin ve kardeşlerinin tekrar yurda götürüleceğini öğrenince evden ayrılarak akrabalarının yanında saklandı. Sabah saatlerinde eve gelen yurt yetkilileri Ali, Ayşenur ve Kader'i alarak yurda götürürken, Fatmanur'u evde bulamadı.

"YURTTA KALACAĞIMA ÖLÜRÜM"

Fatmanur Karacan, kardeşlerinin yeniden yurda götürüldüğü öğrenince sabah eve geldi. Burada baba ve annesine, "Kardeşlerimi neden verdiniz. Eğer beni de almaya gelirlerse yurtta kalmaktansa kendimi öldürürüm" dediği öğrenildi. Ayrıca Karacan, "Geçen yıl beni yurda götürdüler. Ben yurtta kalmak istemediğimi söyledim. Ailemle kalmak istiyordum. Bu nedenle intihara kalkıştım. Eğer bu kez beni yine yurda götürecek olurlarsa kendimi öldüreceğim. Beni almaya gelecekler diye dünden beri bir yakınımızın yanına saklanmıştım. Beni de arıyorlar. Yurtta kalmak istemiyorum. Babam bizim için çok uğraştı. İçki dediler bıraktı. Ev dediler evi değiştirdi. Sigortalı işin olacak dediler sigortalı işe girdi. Onların dediği her şeyi yaptı ve bizi yurttan geri aldı. Beni istemeye gelen kişiler farklı numaralardan şikayette bulunuyor. Kardeşlerimi ve ailemizi istiyorum. Ne olur bize yardımcı olun" diye konuştu.

AKŞAM İNTİHARA KALKIŞTI

Fatmanur Karacan eve geldikten saatler sonra kendisinin de yarın yurda götürüleceği haberini aldı. Bunun üzerine oturdukları apartmanın 4'üncü katındaki evlerinin balkonuna çıkarak kendisini aşağıya atacağını söyledi. Baba polise haber verdi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis uzun süre aşağıdan genç kızı ikna etmeye çalışmasına rağmen başarılı olmayınca eve girerek balkona çıktı. Baba İbrahim Karaca ve annesi Esma Karaca ile polisler Fatmanur'u intihar etmekten vazgeçirmeye çalıştı. Ancak genç kız "Yaklaşmayın kendimi atarım" diye bağırdı. Kızın bir anlık boşluğundan yararlanan baba İbrahim Karacan ve polisler Fatmanur'u çıktığı balkon demirlerinden çekip aldı. Sağlık ekipleri genç kızı ambulansla hastaneye kaldırdı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Karaca Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title