Haberler

Aydınlar'ın İsminin Tillo Olarak Değiştirilmesi

Abone Ol

Siirt'in Aydınlar ilçesinin isimin Tillo olarak değiştirilmesi ilçede sevinçle karşılandı.

Siirt'in Aydınlar ilçesinin isimin Tillo olarak değiştirilmesi ilçede sevinçle karşılandı.

Tillo Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu Resmi Gazete'de yayımladıktan sonra tabelaları değiştireceklerini açıkladı. Tillo halkı olarak eski isimlerine kavuşmanın sevinci ve mutluluğu içinde olduklarını belirten Memduhoğlu, "Tillo 1957-58 yıllarında Bucak olmuş bu 1964 de kadar Tillo olarak kalmış, 1964 Türkiye genelinde bazı bucakların isim değişikliğiyle birlikte Tillo da Aydınlar ismine dönüştürülmüştür. 1990'da bucakken İlçe statüsüne alınmış yine Aydınlar ilçesi olarak devam etmiş, tabi özellikle Kurban Bayramıyla birlikte Milli Eğitim Komisyonunda görüşülerek önceki gece genel kuruldan geçerek Tillo İsmi tekrar iade edildi. Bunu son derece isabetli bir karar olarak görüyoruz. İadeyi itibardan dolayı başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aydınlar ismi ilçemizle bağdaşmıyor. Herkes Tillo olarak bilmektedir. Tillo denildiği zaman ruhlar alemi, evliyalar diyarı büyük zatların yattığı yer olarak bilinir. Her adımında tarih kokan ilçedeki tarihi varlıkların zenginliği, güzelliği denilince akla ilk gelen isim Tillo'dur. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bizleri bu kanun değişikliğini vermeye teşvik edip destek olmuştur. Tüm Siirtli hemşerilerimiz adına teşekkür eder, sonsuz şükranlarımızı sunarız. Bu iade-i itibarıdır" dedi.

Aydınlar isminin Tillo olarak değiştirilmesi hakkındaki kanun teklifinin kabul edilerek yasallaşmasının çok isabetli bir karar olduğunu belirten kanaat önderlerinden Abdurrahman Tetik ise, "Kararı elbette ki memnuniyetle karşılıyorum. Tarihte Tillo'nun yükselen ruhlar alemi olduğunu herkes biliyor. Kendi isminin verilmesini çok iyi buluyoruz. Hatta Tillo ile başlayan ve değiştirilen tüm coğrafik isimlerin iade edilmesini bekliyoruz. Çünkü Türkiye eski Türkiye değil, Demokratikleşmede her geçen gün çok olumlu adımlar atıldı" diye konuştu.

Tillo'nun tarih ve medeniyet merkezi olduğunu belirten Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu ise "Bölgemizde başta kanaat önderleri olmak üzere tüm halkımız bu isim değişikliğini yürekten destekliyor. Ülkemizde son yıllarda demokratikleşmede çok olumlu adımlar attı. Biz Tillo'yu sevdiğim gibi ülkemizin her karış toprağını da seviyoruz. Birlik ve beraberliğimize en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde en büyük temennimiz daha önce çeşitli nedenlerle değiştirilen isimlerin de iadesidir. Bu amaçla emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mesut Memduhoğlu Türkiye Tillo Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title