Haberler

Aydınlık Bir Toplum İçin Kadınlarımız Okuma Yazma Öğrensin

Abone Ol

Anahtar ve priz üretiminde Türkiye'nin lider markası VİKO'nun "Aydınlık bir toplum için kadınlarımız okuma yazma öğrensin" sloganıyla Mart ayında başlattığı okuma-yazma kursu ilk mezunlarını verdi.

İbni-i Sina İlköğretim Okulu ve Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında okuma yazma bilmeyen 14 yaş üstü, 41 kadın VİKO'nun desteğiyle okuma yazma öğrendi.

Aydınlık bir gelecek için yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken VİKO, okuma yazma bilmedikleri için günlük hayatlarında birçok sorunla karşı karşıya kalan kadınlarımızın okuma yazma öğrenmelerini sağlamak amacıyla, "Aydınlık bir toplum için kadınlarımız okuma yazma öğrensin" projesini gerçekleştirdi. Proje Mart, Nisan, Mayıs aylarında, 41 kursiyerin katılımıyla tamamlandı. VİKO'nun öncülüğünde, İbni-i Sina İlköğretim Okulu ve Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen projede okuma yazma öğrenen kadınlar sertifikalarını VİKO'da düzenlenen bir törenle aldı.

Sosyal sorumluluk çalışmalarını, sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek misyonuyla yürüten VİKO'nun Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanı ve VİKO İnsan Kaynakları Müdürü Gülay Selki, "VİKO olarak sosyal sorumluluğumuzun bilincinde bir firmayız. Biz aydınlık bir gelecek için çalışıyoruz ve yürüttüğümüz projelerde sadece evleri aydınlatmakla kalmayıp, o evlerin içindeki asıl karanlığı da bertaraf edecek çalışmalara imza atıyoruz. Bu kapsamda çevremizde yasayan ve okur yazar olmayan kadınların işlevsel okur yazarlığını sağlamak, toplumsal hayata katılımlarını artırmak amacıyla, VİKO kurumsal sosyal sorumluluk projeleri doğrultusunda "Aydınlık bir toplum için kadınlarımız okuma yazma öğrensin" projemizin ilk etabını tamamladık ve 41 kadının okuma yazma öğrenmesini sağladık. VİKO olarak hedefimiz bu projeyi genişletmek ve daha fazla kadınımızın okuma yazma öğrenmesini sağlamak" dedi. Selki, kursiyerlere ikinci kademe okuma yazma kursunun Eylül ayında başlayacağı müjdesini verdi.

2002 yılından beri "Açıkta kalan ve mesleği olmayan çocuklarımızı meslek sahibi olmaya yönlendirmek, eğitimden kopan gençleri topluma kazandırabilmek için işletmelerde çalışarak aynı zamanda eğitimlerini sürdüren gençleri mesleğe hazırlamak, ülkemizin ihtiyacı olan çalışma verimliliği yüksek, topluma ve iş hayatına uyumlu, nitelikli insan gücünün yetişmesine yardımcı olmak" amacıyla Meslek Eğitim Merkezleri iş birlikteliğini sürdüren VİKO, "Aydınlık bir toplum için kadınlarımız okuma yazma öğrensin!" projesi ile de çocuklarımızın ilk eğitimcileri kadınlarımıza el uzattı.

59 yaşında okuma yazma öğrenen Seher teyze herkesi duygulandırdı…

Şimdiye kadar çalışmak zorunda kalmak, aile baskısı, evlilik gibi ekonomik ve sosyal nedenlerle okuma yazma öğrenememiş olan kursiyerler sertifika töreninde anılarını ve okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu, törene katılanlarla paylaştılar. Törende konuşan 59 yaşındaki kursiyer Seher Hanım okula gitmek için çok çabaladığını, erkek kardeşlerinin peşine takılıp okula gitmeye çalıştığını, okula kayıt yaptırmak için gelen öğretmenlerle konuşmaya çalışırken balkondan düştüğünü ve hala başında o günden kalan izi taşıdığını anlattı. Seher teyze, çocukluğunda okul göremediğini, okuma yazma bilmediği için de şimdiye kadar aslında bir tür engelli olduğunu söylerken törene katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Törende okuma yazma bilmediği dönemde yaşadıklarını anlatan bir diğer kursiyer Saadet Hanım ise herkesi güldürdü. Saadet Hanım "Ben okuma yazma öğrenmeden önce eşimin telefonuna mesajlar gelirdi. Meraktan çatlardım ama soramazdım kim mesaj yazıyor diye, sorsam ne olacaktı? Ne bilecektim doğruyu söylediğini? Ama şimdi okuma yazma biliyorum ve mesajları ben okuyorum" diye konuştu.

VİKO Hakkında:

VİKO, İstanbul Sancaktepe'de 50.000 m2 kapalı alana sahip Türkiye'nin sektöründeki en büyüğü olarak tanımlanan endüstriyel tesislerinde elektrik enerjisinin aktarılması, kullanılması ve daha kolay sunumu amacıyla çözümler üretmektedir.

Viko'nun ürün gamı içerisinde elektrik anahtar ve prizleri, grup prizler, sigorta kutuları, aksesuarlar, koruma ve kumanda amaçlı otomatik sigortalardan açık tip kesicilere, kontaktörlerden motor koruma şalterlerine, enerji yönetimi ve ölçme alanında ise monofaze, trifaze ve kombi elektronik sayaçları yer almaktadır. VİKO, Türkiye pazarlarında liderliğini korurken, satışlarının yüzde 50'sini 66 ülkeye ihraç ederek, dünya pazarlarında da başarıyla ülkemizi temsil etmekte olup, pek çok yeni ürün piyasaya sunmak için, AR-GE, tasarım ve markalaşma yatırımlarını hızla sürdürmektedir.

Thea marka anahtar serilerinde dünyada ilk kez Led teknolojisi ile anahtarın buluşturarak dünyada bir ilki buluşturup, birçok farklı kuruluş tarafından ödül almıştır. "Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" içerisinde 366. sırada yer alan VİKO, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgeleri ve TUSİAD-KALDER Ulusal Kalite Başarı Ödülü sahibidir. Sektöründe Turquality marka destek programı kapsamına alınan ilk kuruluştur.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title