Haberler

Ayhan: Öğrenci Olmak Çok Zor İş

Abone Ol

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Eğitim -Öğretim Yılına Törenle Başlarken, Fakültenin Konferans Salonunda Konuşan Rektör Prof. Dr. Rıza Ayhan, Türkiye'de Üniversite Öğrencisi Olmanın Zor Olduğunu Söyledi.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi yeni eğitim-öğretim yılına törenle başlarken, fakültenin konferans salonunda konuşan Rektör Prof. Dr. Rıza Ayhan, Türkiye’de üniversite öğrencisi olmanın zor olduğunu söyledi.

Türkiye’de 142 üniversite bulunduğunu, bunun 94’ünün devlet üniversitesi olduğunu hatırlatan Ayhan, üniversitelere olan talebin her geçen gün arttığını, ancak bu talebe yeterli arzın bulunmadığını ifade etti.

Her ile bir üniversite yapılmasının, Türkiye’nin kalkınması ve sosyalleşmesinde önemli olduğunu dile getiren Ayhan, ancak bu üniversitelerin altyapılarının oluşturulmadan eğitime başlamasının 21. yüzyıl ufkuna uygun olmadığını bildirdi. Ayhan, bu üniversitelerin altyapıları için gereken desteğin sağlanmasını istedi.

Türkiye’deki üniversitelerin zaman zaman eleştirildiğini anımsatan Rıza Ayhan, geçen senelerde 53 devlet üniversitesine sunulan payın şimdi 94 üniversiteye verildiğini, bunun da imkanları azalttığını belirtti. Üniversitelerdeki araştırma-geliştirme faaliyetleri konusunda da desteğe ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ayhan, ‘’Türkiye Cumhuriyeti’nin üniversitelere ihtiyacı var. Üniversitelerin de iyi yetişmiş öğretim üyelerine, gençlere ihtiyacı var. Ama bu öğrencileri iyi yetiştirmek için öğretim üyelerine gerekli donanımın sağlanması gerekir’’ diye konuştu.

Ankara Üniversitesi resepsiyonda buluştu

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü’nce 2009-2010 akademik yılının açılışı dolayısıyla resepsiyon verildi. AÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ ve eşi Füsun Taluğ’un ev sahipliğinde Tandoğan Yerleşkesi’nde verilen resepsiyona, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ve İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan’ın yanı sıra bazı dekanlar ve öğretim üyeleri katıldı.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title