Haberler

AYM, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u İncelemeye Aldı

Güncelleme:
Abone Ol

Anayasa Mahkemesi (AYM), sokak hayvanlarına 'ötenaziyi' de öngören düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davada ilk incelemeyi yaptı ve esastan görüşmeye karar verdi.

(ANKARA) - Anayasa Mahkemesi (AYM), sokak hayvanlarına 'ötenaziyi' de öngören düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davada ilk incelemeyi yaptı ve esastan görüşmeye karar verdi.

AYM, Resmi Gazete'nin 2 Ağustos'taki sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren yasaya ilişkin, CHP'nin 15 Ağustos'ta yasanın 17 maddesinden 16'sının iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davada ilk incelemeyi yaptı.

AYM Genel Kurulu, "dava dosyasının esastan incelenmesine ve yürütmeyi durdurma talebinin esas inceleme aşamasında karara bağlanmasını" kararlaştırdı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Hayvan Hakları Politika İnceleme Güncel Hukuk Hayvan Hakları Hukuk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title