Haberler

Balyoz Davası'nda Tüm Sanıklara Tahliye

Güncelleme:
Abone Ol

AYM'nin hak ihlali kararı sonrası yerel mahkeme 230 Balyoz sanığı için tahliye kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz kararının ulaştığı İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye ve yeniden yargılama taleplerini değerlendirmek üzere toplanmıştı. Mahkeme, aralarında emekli Orgeneraller Çetin Doğan, Ergin Saygun, İbrahim Fırtına, Bilgin Balanlı ve Şükrü Sarıışık, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın da bulunduğu 230 sanık hakkında tahliye kararı verdi.

İlgili Haberler

İLK DURSUN ÇİÇEK'İN KIZI DUYURMUŞTU

Balyoz hükümlüsü Albay Dursun Çiçek'in avukatı ve kızı İrem Çiçek, Twitter hesabından 'Balyoz davasında tahliye kararı verildi' diye yazdı.

SAVCI TAHLİYE İSTEDİ, MAHKEME KABUL ETTİ

Anayasa Mahkemesi, Balyoz’la ilgili kararını bugün İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Hükümlü avukatların taleplerini alan mahkeme savcıdan mütalaa istedi. Savcılık, hükümlülerin infazının durdurulması ve yeniden yargılanmanın yapılması yönünde mütalaa verdi. Savcının mütalaasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme, 230 hükümlünün infazlarının durdurularak tahliyelerine ve yeniden yargılanmalarına karar verdi.

Mahkeme, haklarında yakalama kararı bulunun 6 firari sanığın ise yakalama kararının kaldırılmasına, Balyoz yargılamasının da yeniden yapılmasına oy birliğiyle karar verdi.

Tahliye edilenler arasında 70 asker var.

ASKERİ CEZAEVİNE AKIN ETTİLER

Kararın ardından Mamak Askeri Cezaevi’nde hükümlü bulunanların yakınları cezaevi önüne geldi. Tahliyesi beklenenlerin yakınları Mamak Askeri Cezaevi’nde alındı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Ergin Saygun Çetin Doğan İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (104)

ANKETT:

12.Cumhurbaşkanı sizce kim olmalı ? Ekmeleddin İhsanoğlu diyenler yeşil tuş Recep Tayip Erdoğan diyenler turuncu tuşu tuşlayabilir.nuzu Yazın

Yanıtla1979
Fatma:

En güzeli ne biliyor musunuz? Dik durdunuz , yobazlara karşı eğilmediniz.Şerefinizle, şanınızla,alnınız ak bir şekilde çıkıyor sunuz.Allah, bundan sonrada eğdirmesin başınızı zalimlere karşı,dilerim, size bunu yapanlar en kısa zamanda cezasını bulur.

Yanıtla2645
türk:

Efsane komutan ENGİN ALAN''da tahliye edilerek adaletsilik ortadan kaldırılmalıdır. Zira bölücü milletvekilleri tahliye edileli çok zaman oldu.

Yanıtla954
vatansever80:

operasyon bitmiştir suriyede istenilen olmuş kck güçlendirilmiş işid aktif hale getirilmiş kürdistanın ın temeli atılmıştır bu tezgah ordumuza kurulmamış olsaydı bunlar olmazdı şimdi bu vatansever subaylar tasfiye edilmiştir ordunun kimlere teslim edildigi ortadadır bu subayların hepsi görevlerine derhal iade edilmeli bu düzmece tezgaha ortak olan herkes yargılanmalıdır

Yanıtla519
ender türkender_denim@yahoo.com:

bravo

00
dsfw@we.ee:

yok ya çok zekisin sen, görevleri iade edilsin de eskisi gibi darbe yapsınlar. daha çok diz döveceksiniz siz

00
m.ertugrul:

engin alan''ın da çıkmasını bekliyoruz.bölücüler mecliste vatanseverler cezaevindeler.

Yanıtla445
ERHAN:

BELKİ AKILLANMIŞLARDIR

Yanıtla366
Abdullah:

çok net hatırlıyorum her tutuklama her baskın haberi sonrası başbakan dahil hükümetten herkes bıyıkaltı gülümseyerek hak hukuk adaletten bahsediyordu. Ne zaman 17 aralıkta kendilerine dokundu, şimdi orduya kumpas oldu. onca insan madem günahsızdı 5 yıldır ne işleri var cezaevinde. uyuyormusunuz siz nasıl hükümetsiniz !!!!!!! Nasıl ödeyeceksiniz bunca kul hakkını, bu kadar günahı ateist olsan işleyemezsin bilader !

Yanıtla366
türabiercansolmaz-10@hotmail.com:

17 aralık hırsızlık ve yolsuzluk operasyonu sağ olsun anlamadın mı

00
Tüm 104 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title