Savcı, Aytaç Durak Hakkında Beraat İstedi
Savcılık, çete yöneticiliği iddiasıyla 4 yıldır yargılanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında "beraat" kararı verilmesini istedi.
Savcılık dört yıldır "çete yöneticiliği" iddiasıyla yargılanıp belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında "beraat" kararı verilmesini istedi.
19 YIL HAPSİ İSTENİYORDU
Adana Özel Yetkili, 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki, 73 sanıklı çete davasında Savcı, Aytaç Durak için Beraat istedi. Ancak iddianamede Özel Yetkili Savcı Durak için "örgüt yöneticisi" olmaktan 19 yıl hapis cezası talep etmişti. Davanın dünkü duruşmasında Savcı, diğer sanıklar hakkında ise suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, örgüte üye oldukları, İhaleye fesat, rüşvet alıp verme, tehdit, adam yaralama gibi çeşitli suçlardan hapis cezaları istedi.
SAVCI: BERAAT ETMESİ GEREK
Çete davasında Savcı bir şahsın kaldırımda fotoğrafının çekilmesi ve yayınlanması nedeni ile "özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan" 2 yıl, "3 adet reklam panosu billboardların kiralanması" suçundan 3 yıl ve "evinde birkaç mermi bulundurmak suçundan" 1 ay hapsi istenen Aytaç Durak'ın bu iddiaların tümünden "Beraat" etmesi gerektiğini bildirdi.
Durak "Özel hayatın gizliliği ihlal" iddiasıyla ilgili, şahsın şikayette bulunmadığını, bu suçun takibi şikayete bağlı suçlardan olduğunu belirterek beraat talep etmişti. Reklam panolarının kiralanması konusunda Danıştay'ın kendisi hakkındaki soruşturmayı kaldırdığını kanıt gösteren Durak, evinde bulunan silah ve mermilerin ise "ruhsatlı" olduğunu kaydetmişti.
Aynı Mahkemede Durak'ın görevden uzaklaştırılmasına neden olan iddialarda bulunan Mustafa Tuncel hakkında 40 yıla kadar, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yeğeni Cengiz Dinçer hakkında 3 yıl 6 ay, Vekil Zihni Aldırmaz'ın Genel Sekreter yardımcısı Ferat Yüksel için 14 yılla kadar hapis cezası istendi. Duruşma karar için ertelendi.
DURAK İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA SESLENDİ: "23. UZATMAYI VERİN TARİHE GEÇİN!"
Aytaç Durak hakkında beraat istenmesine ilişkin tepkisini şöyle dile getirdi: "Hakkımda dört yılda 86 müfettişle suç bulamayan İçişleri Bakanlığı, acze düşmüş ve çaresizlik içerisinde böyle komik iddialarla suç oluşturmaya çalışmıştır. Kaldı ki; suç olsa dahi yargı kararı olmadan, seçilmiş bir belediye başkanı görevden uzaklaştırılamaz. İçişleri Bakanlığının her iki ayda bir bu tip davaları gerekçe yaparak Başkanı görevden uzak tutması, milli iradenin Adana'da hiçe sayıldığını göstermektedir. Muhtemelen, bu ay 23'üncü uzatmayı da Bakanlık vererek, demokratik hiçbir ülkede olmayan yargısız infazıyla 4 yıl önce AKP İl Başkanının sözünü haklı göstererek, tarihe geçecektir."