Aytaç Durak'ın Televizyon Davasına Başlandı
Aytaç Durak'ın televizyonunda çalışanların yargılanmasına başlandı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve görevden uzaklaştırılan Başkan Aytaç Durak ile birlikte 16 sanığın, Durak ve oğluna ait televizyonda çalışıp, maaşlarını belediye ile bağlı şirketlerden aldıkları iddiasıyla açılan davanın duruşmasına başlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'ın, İçişleri Bakanlığı tarafından 28 Mart 2010'da görevden alınmasının ardından, Durak ve oğluna ait Çukurova TV'de görev yapan bir kısım personelin, maaşlarını aldıkları belediye şirketlerinde görev yapmadan bu televizyonda çalıştıkları iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yapılmıştı. Cumhuriyet Savcısı, yaptığı soruşturmanın ardından Aytaç Durak, halen Başkanvekili olan Zihni Aldırmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Oktay Karakuş, başkanın oğlu Gökhan Durak, Metin Kurgun, Necmettin Uçar, Ergün Aydın Özfuruncu, Can Ceylan, Fehmi Kuzucu, Sadettin Memili, Gökhan İnsel, Mehmet Akif Özdemir, Oğuz Topaçoğlu, Nurettin Çelmeoğlu, Mehmet Acarlar ile Funda Şevik hakkında 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.
Haklarında 'görevi kötüye kullanmak ve bu suça iştirak etmek' suçlamasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıkların yargılanmasına başlandı.
'BELEDİYENİN MENFAATI İÇİN YAPTIK'
Adana Büyükşehir Belediyesi'nde genel sekreter yardımcısı olarak görev yaptığını belirten Oktay Karakuş, "O tarihte bana 3 daire ve 18 müdürlük bağlı idi. Biz sadece Çukurova TV'de Zihni Aldırmaz ile beraber İmar ve Toplu Konut Saati diye bir program sunduk. Bu programın amacı belediyenin toplu konutla ilgili yaptığı hizmetleri insanlara tanıtmaktı. Satışlarla ilgili duyuru yapmaktı. Belediyenin menfaati için yaptık. Ayrıca mesai saatleri dışında yaptık. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.
'KENDİ REKLAMIMI YAPTIM'
Kendisinin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçısı olduğunu ve maaşını da Belediye'ye ait Altın Koza Şirketi'nden aldığını belirten Ergün Aydın Özfuruncu, "Biz tiyatro sanatçısı olarak birçok film ve dizilerde oynayabilmekteyiz. Ben orda kendi reklamımı yapıyordum" diye konuştu.
Televizyonun hissedarı olduğunu belirten Can Ceylan da "Ben hiç bir zaman televizyonun çalışanı olmadım. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.
'EK İŞ OLARAK ÇALIŞTIM'
Altın Koza Şirketi'nde sözleşmeli olarak çalışırken mesai saatleri dışında da televizyonda haberleri sunduğunu belirten Mehmet Akif Özdemir de savunmasında "Ben şirkette sözleşmeli çalıştığım için ek iş de yapabilme imkanım vardı. Maaşlarımız düşük olduğu için ek iş olarak çalıştım. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.
Diğer sanıklar duruşmaya katılmadı. Mahkeme hakimi, sanıkların olay tarihinde belediye ait hangi şirketlerde ve yan kuruluşlarında çalıştıkları konusunda Adana Büyükşehir Belediyesi'ne müzekkere yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
MKA(OA/AAA) - Adana