Haberler

Aytemiz'den Motorcu Dostu Istasyonlar

Abone Ol

Aytemiz'den motorcu dostu istasyonlarBetül KARABACAK/Oral OKAYBEN- İSTANBUL (DHA) - AKARYAKIT dağıtım şirketi Aytemiz'in hayata geçirdiği 'Motorcu Dostu İstasyon' projesiyle tanışan motorcular, gruplar halinde anlaşmalı Aytemiz istasyonlarını ziyaret etti.

Aytemiz'den motorcu dostu istasyonlar

Betül KARABACAK/Oral OKAYBEN- İSTANBUL (DHA) - AKARYAKIT dağıtım şirketi Aytemiz'in hayata geçirdiği 'Motorcu Dostu İstasyon' projesiyle tanışan motorcular, gruplar halinde anlaşmalı Aytemiz istasyonlarını ziyaret etti.

Aytemiz Kozyatağı istasyonunu ziyaret eden birçok motosiklet derneği ve platformu üyesi uygulamayı deneme fırsatı yakalarken Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Eke'ye de motosiklet kullanıcılarına sundukları destek için plaket verdiler.

Uygulamanın aynı zamanda üzerine pek konuşulmayan motorcuların yaşadığı sorunlara karşı da farkındalık oluşturan bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyleyen Eke, "Motosikletlilerin genelde motosikletli oldukları anların dışında park ve kendilerine özel malzemelerin tedariki gibi bazı ihtiyaçları oluyor. Biz de istasyonlarımızda onlara özel farklı hizmetler sunmak istedik. Çünkü onların yolunun üzerinde hem hizmet işletmesi, hem yakıt ikmali hem de marketteki diğer işletmeler itibariyle sektör olarak biz varız. Bu açıdan onlar için bazı küçük farklılıklar yarattık. Yakıt dolum alanında, kaymaz zemin uygulaması yaparak sağlıklı bir ikmal sağladık. Onların motosikletlerini koyabilecekleri alanlar ve malzemelerini kendilerine özel saklayabilecekleri kilitli alanlar oluşturduk. Markette, onlara yönelik özel ürünler bulundurduk. Kısacası aslında geldiklerinde onların kendilerinin bulmakta zorluk çektiği malzemeleri ve bir akaryakıt istasyonundaki ikmalle ilgili sıkıntılarını gidermeye çalıştık" diye konuştu.

80 ŞUBEMİZDE BU YENİLİKLERİ YAPTIK, HEDEFİMİZ YIL SONUNA KADAR 100 ŞUBE

Ahmet Eke, sözlerine şöyle devam etti: "Motorcular oldukça önemli bir kitle. Sayıları çok fazla, çok farklı hayatları ve tutkuları var. Organizasyonları ve birlikleri var. Türkiye'deki araç sayısının yüzde 15'i kadar yani yaklaşık 3 milyon adet motosikletli olduğunun bu projeye başlamadan önce farkına vardık. Bu ciddi bir sayı.Motosikletlilerin dünyasına baktığınız zaman bu tutkunun yanında bazı şeyleri bilinçlendirmek lazım. Yani bunu biraz farkındalık projesi gibi görüyoruz. Bunu yaparken de önceden araştırdık ve gördük ki aslında bu yeni bir başlangıç. Sektördeki diğer başka işletmeler de motosikletlilere bu alanda bir şeyler sağlayabilirler. Ama nihayetinde bizim amacımız aslında kullanıcıların trafikte farkındalığını oluşturabilmek. Çünkü çok kazalar oluyor. Biz de hem motosikletliler hem diğer sürücüler açısından bir şeylere dikkat çekmek istiyoruz. Şu ana kadar 80 şubemizde bu yenilikleri yaptık. Yıl sonuna kadar 100 şubeyi motorcu dostu istasyon projesi kapsamında hayata geçireceğiz. Projeyle birlikte ilgili istasyonlardaki personelimize eğitimler de verilmeye devam ediyor. Zaman içerisinde bu eğitimleri tamamlarken, motosiklet kullanıcılarından gelecek geri bildirimlerle de sürekli iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor olacak."

"'Motorcu dostu istasyonu" uzun zamandır beklediğimiz farkındalığı yarattı. Biz motosiklet kullanan insanlar için çok değerli çalışmalar yapmışlar. İstasyonlara gelip de bulamadığımız birçok uygulamaya imza atmışlar. Sayelerinde daha güvenli bir şekilde akaryakıt alıp dinlenme fırsatı bulduk" diye konuşan Ismak Motorize Arama Kurtarma Derneği Başkanı Tamer Akay, "İstasyonlara geldiğimiz zaman yakıt alırken yerlerdeki yakıt akmalarından ayak kaymaları yaşıyorduk. İki tekerin dengede durması tamamen bizlere bağlı bir olay. Yere bastığınız zaman sağlam bir zemine basamazsanız ayağınız kayıp düşüyorsunuz. Motosikletliler için ayrılmış özel yerler olması bizim diğer araçlardan farklılaşmamızı sağladı. Daha güvenli bir park bölgesi sağladılar. Hazırladıkları dolaplarla kaskımızı, koruma ekipmanlarımızı alışveriş yaparken gönül rahatlığıyla bırakabileceğiz" dedi.

Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Fatih Özsoy ise "Genel problemlerin haricinde pompa görevlisi arkadaşların benzin taşırması, motosiklete nasıl davranacağını bilmemesi, kredi kartıyla ödeme yapmaya gittiğimizde motosikletlerin düşmesine kadar varan bazı sorunlar yaşanıyordu. Ancak bu projeyle bu çalışan arkadaşlara da çok güzel bir eğitim verilmiş. Aytemiz'in bu projesinde bizi gerçekten daha rahat hissettirecek uygulamalar yapılmış" diye konuştu.

Motorcu Dostu İstasyon Projesi ile bir yeniliğe imza atan Aytemiz, Araçtan Öde sistemi sayesinde motorculara olan desteğini sürdürmeye devam ediyor. Otomobil, hafif ticari, ağır vasıta ve motosiklet kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak 'Araçtan Öde' sistemini hayata geçiren Aytemiz, organizasyonda Aytemiz Kart dağıtımı da gerçekleştirdi. Aytemiz Kart'larını istedikleri bankanın kredi kartlarıyla eşleştirerek, motosikletlerinin başında ödeme yapabilen müşteriler, Araçtan Öde sistemi ile vakit kazanıyor. Araçtan Öde sistemi, araçlarında çocukla seyahat edenlere, bedensel engellilere zamanı değerli çalışanlara ve ödeme yaparken kask-eldiven çıkartmak istemeyen tüm motosiklet kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor.

(FOTOĞRAFLI)

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title