Haberler

Ayvalık'ta trafo ressamları -

Abone Ol

Ayvalık ilçesinde yaşayan Sevgi ve Avi Behar çifti, trafo binalarını, duvarlarına resimler çizerek sanat eserine dönüştürüyor.

Ayvalık ilçesinde yaşayan Sevgi ve Avi Behar çifti, trafo binalarını, duvarlarına resimler çizerek sanat eserine dönüştürüyor.

İlçedeki bakımsız, paslı, köhne görünümlü trafo ve panoların, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayvalık'a yakışmadığını belirten Behar çifti, boya ve fırçalarla tuval olarak kullandıkları pano ve elektrik trafolarına manzara resmi çiziyor.

Panoların reklam ve afişler için sürekli kullanıldığını ve hiç temizlenmediğini vurgulayan Behar çifti, " Ege'nin incilerinden sayılan Ayvalık'ta sık sık konser ve gösteri düzenleniyor. Konser ve gösterilere ait afişler de ilk önce pano ve trafolara yapıştırılıyor. Daha sonra aylarca öyle kalıyor, yağmur ve rüzgarın etkisiyle bir kısmı yırtılıp, bir kısmının yapışık kaldığı içinde ortaya içler acısı bir durum çıkıyor" dedi.

Behar çifti, Ayvalık Belediyesinin maddi destek vermesi halinde turistik ilçenin dört bir yanında kötü görünümlere neden olan trafo ve elektrik panolarını birer sanat eseri haline getirebileceklerini ifade etti.

Ayvalık ressam trafo

Muhabir: Suat Salgın, Seyhan Kırıcı

Yayınlayan: Sedat Gök

İndir

-Behar çiftinin bir başka panoya resim çizmelerine ait detaylar

-Sevgi Behar ile ropörtaj

-Avi Behar ile ropörtaj

-Çiftin çalıştıkları trafo ile birlikte görünümleri

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Ayvalık Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title