Haberler

Bahçeli'den HDP'ye Yeşil Işık! Ve Sonunda Kabul Etti

Güncelleme:
Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yeniden toplanması için yaptığı çağrıya '4 parti de olmalı' şartıyla olumlu yanıt verdi.

7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan koalisyon süreci ve ardından yapılan TBMM başkanlığı seçimlerinde HDP'nin desteklediği formülleri reddeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni anaysaa için yürütülen çalışmalarda HDP'li komisyona itiraz etmedi. Bahçeli, MHP'nin kurulacak Anayasa Komisyonu'na katılması için '4 partinin de olması' gerektiğini söyledi.

Bahçeli, TBMM Başkanı Kahraman'ın yazdığı mektuba verdiği yanıtta "MHP'nin 4 partinin oluşturacağı anayasa uzlaşma komisyonunda anayasa çalışmalarının sonuçlandırılması için olumlu çabalarını ve katkılarını sürdürmeye kararlı olduğunu" söyledi.

BAHÇELİ HDP'Lİ FORMÜLLERE 'HAYIR' DEMİŞTİ

7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon kurulması gündeme gelince CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "yüze 60'lık bloktan" bahsederek HDP'nin dışarıdan desteğiyle Devlet Bahçeli'nin başbakanlığında MHP-CHP koalisyonu kurulması teklifinde bulunmuştu. Bahçeli, HDP'nin içeriden veya dışarıdan desteğini reddederek koailisyonun kurulmasına onay vermedi.

BAHÇELİ'NİN TBMM 'HAYIR'I

TBMM Başkanlık seçimlerinde diğer muhalefet partileriyle uzlaşma yolunu kapatan MHP Lideri, dördüncü turda grubunu serbest bırakması bekleniyordu. Ancak Bahçeli oylamadan önce "Eğer bizim adayımız 4. tura kalmazsa, sandıktan 80 tane geçersiz oyumuz çıkar" dedi. Üçüncü turda en çok oyu alan iki aday, AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz ve CHP'nin adayı Deniz Baykal, 4. tura kaldı. Dördüncü turda, MHP grubu Bahçeli'nin söylediği yönde geçersiz oy kullanınca, HDP'nin verdiği desteğe rağmen, Deniz Baykal TBMM Başkanı seçilemedi. AK Parti oylarının tamamını alan İsmet Yılmaz, yeni TBMM Başkanı oldu.

'HDP İLE AYNI HÜKÜMETTE BULUNMAYIZ'

Seçim hükümetini kurmak görevlendirilen Ahmet Davutoğlu, 3'er MHP'li ve HDP'li vekile bakanlık teklif etti. MHP Lideri, partisinin içerisinde HDP'nin olacağı seçim hükümetinde, yer almayacağını açıkladı. Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, bu teklifi kabul etti. Türkeş aleyhine çok hızlı bir disiplin süreci başlatıldı ve kendisi Başbakan Yardımcısı olurken, MHP'den ihraç edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yeniden toplanması için yaptığı çağrıya '4 parti de olmalı' şartıyla olumlu yanıt verdi.

(Kaynak: Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İsmail Kahraman Devlet Bahçeli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (223)

cihat:

uzun lafın kısası, kürtler olmadan ANAYASA olmaz. Nokta

Yanıtla2354
ahmet:

hdp büyüksün

Yanıtla1631
ADS:

HANİ BUNLAR HDP''NİN NEFES ALDIĞI YERDE NEFES ALMAYACAKLARDI?

Yanıtla403
ADANA01:

Haberin yalan olduğu acıklandı halen boş boş konuşuyorsun kaynağına bak cumhuriyet kaynak

227
ANALİZCİ:

Halen boş boş konuşan Mhp düşmanları var hep aynı kişiler rumuz değiştiriyor Mhp chpnin anayasada olmasını istedi hdpnin değil ama cumhuriyet hdp yandaşlığından böyle bir yazı yazmış

Yanıtla338
hasan baskan:

meclis baskani secmeye gelince HDP Flu olacak anayasa yapmaya gelince onsuz olmaz denilecek Allah kimseyi sasirtmasin

Yanıtla336
UĞUR01:

Bahçeliyi bir gram sevmem sırf bu yüzdende mhpye oy vermem ama bu haberin bilinçli cumhuriyet tarafından yayıldığını düşünüyorum cünkü zaten bahçeli hdplilerin yargılanması için tek adım atan kişi hdpye terörist diyen tek kişidir vaktinizi daha değerli şeylerle harcayın gerçekle ilgisi bile yok

Yanıtla233
ADINIZI YAZIN:

Bir habere girdiğinizde en önemli şey kaynaktır Cumhuriyet kaynaksa boşa konuşmaya bile gerek yok! Bahçeliyi sevmem ama hdpye terör diyen tek kişidir asla böyle bir söylemde bulunmaz

Yanıtla232
DOĞUKAAN:

YÜZDE 13 OY ALAN HDP Yİ MUTLAKA DİĞER PARTİLERDE TANIMALI TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN SİYASİ BİR PARTİSİ OLMASINI SİNDİRMELİ. HERKESİMDEN OY ALMIŞ DESTEK OLMUŞ BİR TOPLUMU TOP YEKÜN HAİN İLAN ETME LÜKSÜNE DÜŞMEMELİ . SECİMLERDEN SONRA DİĞER PARTİLER KENDİ ÜLKE SİYASİ BİR PARTİYİ KABULLENEMEDİLER VE VATAN HAİNİ İLAN EDİLDİLER DOĞRUMUYDU BU SÖZLER KESİNLİKLE YANLIŞTI BİR VE BİR KAÇI BİR TOPLUMU HAİN İLAN EDEMEZ YOKSA KİMSE İŞİN İÇİNDEN ÇIKILMAZ. KARŞILIKLI GÜZELCE KONUŞULUR KUTUPLAŞMANIN ANLAMI YOKTUR

Yanıtla331
adana:

sayın bahçeli hdp ile birlikte chp yi destekleseydiniz hükümeti chp kursaydı biz akp den kurtulmuştuk. siz ve partiniz gizli akp li

Yanıtla231
Tüm 223 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title