BAKA Desteğiyle Treyler Üretimi ve İstihdamda Artış
BAKA, yıllık treyler ve damper üretiminin yüzde 50 oranında artırıp 250'den 380'e, 60 olan istihdam sayısını da 72'ye çıkardı.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Burdur'un Bucak İlçesi'nde damper treyler otomotiv ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren Oto Çinler İlave Dingil Damper ve Çelik Karoser ile Çinler Ahşap Kapı firmaları yetkilileriyle üretim alanlarında incelemede bulundu. BAKA'nın ilk mali destek programından destek alan firma, yıllık treyler ve damper üretiminin yüzde 50 oranında artırıp 250'den 380'e, 60 olan istihdam sayısını da 72'ye çıkardı.
BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Burdur Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Mehmet Candan ve uzman Şeref Furkan Ceylan, yerinde sorunları tespit ve çözüm önerileri ile gelişmeleri tespit amacıyla firma yetkilileriyle biraraya geldi. Bucak'ta Çinler Ahşap Kapı'nın üretimi ve ürünlerini yerinde inceleyen BAKA ekibi, Çinler Ahşap Kapı'nın üretim yerinin ardından sektöründe önemli yere sahip Oto Çinler'in dingil damper, römork ve çelik karoser üretilen fabrikasını gezdi.
Üretimin aşamaları hakkında bilgiler veren Yönetim Kurulu üyeleri Adem ve Bekir Çin ile Müdür Mehmet Çin, kalitenin, rekabet gücünün ve istihdamın artırılarak ihracata yönelik faaliyetlerinin geliştirilmesine BAKA'nın verdiği destekler için teşekkür etti. Oto Çinler yetkilileri, 18 farklı ürün kapasitesinin artırılıp bölgenin gelişmesinde öncü bir kuruluş olmak amacıyla BAKA'nın 2010 Mali Destek Programı'na proje sunduklarını ve destek aldıklarını söyledi.
ÜRETİM 250'DEN 380'E, İSTİHDAM 60'DAN 72'YE
'Treyler Şasi İmalatı Projesi'nin hayata geçirilmesiyle 1994'de kurdukları Oto Çinler'in sanayi ve otomotiv sektöründe üretim kapasitesini artırdığını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Çin, "BAKA'nın desteğiyle treyler ve damper üretiminin yaklaşık yüzde 50 oranında artırıp 250'den 380'e, 60 olan istihdam sayısı da 72'ye çıktı. Teşekkür ediyoruz" dedi.
BAKA'nın sektörlerde yatırımcılara hibe desteği, faiz desteği ve faizsiz kredi destekleri sağladığını hatırlatan Genel Sekreteri Tuncay Engin, destekleri ve faaliyetleriyle üretimin, kalitenin, kapasitenin, ihracatın özellikle de istihdamın artması BAKA çalışanları için büyük memnuniyet, gurur ve motivasyon verici olduğunu belirtti. Genel Sekreter Engin, "Bölgenin ekonomik kalkınmasını sağlamak üzere birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Sektörlerde yatırımcılara hibe desteği, faiz desteği ve faizsiz kredi destekleri sağlıyoruz. 2010 Mali Destek Programı neticesinde 312 kişi fiilen ve 2011 Mali Destek Programı ile yaklaşık 420 kişinin istihdamı sağlandı. BAKA, Antalya, Burdur ve Isparta'yı içeren Batı Akdeniz Bölgesi'nde yapılacak yatırımlara öncülük etmeye, işletmelerin kapasiteleri ve ihracatlarını artırmaya yönelik çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.