Haberler

Bakan Bağış: Türkiye, Eninde Sonunda Ab'ye Üye Olacaktır...

Abone Ol

"türkiye ile Avrupa Birliği'nin Bütünleşmesi Her İki Taraf İçin de Vazgeçilmez Bir Konudur. Avrupa'nın Şartları, Türkiye'nin Şartları Küresel Krizler, Türkiye'nin Üyeliğini Bir Mecburiyet Haline Getirecektir."

"Türkiye ile Avrupa Birliği'nin bütünleşmesi her iki taraf için de vazgeçilmez bir konudur. Avrupa'nın şartları, Türkiye'nin şartları küresel krizler, Türkiye'nin üyeliğini bir mecburiyet haline getirecektir."

Avrupa Koleji master burs programının Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde düzenlenen basın toplantısına katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Koleji'nde eğitim almanın Avrupa birliği sürecine olumlu katkı sunacağını söyleyerek, "Türkiye, eninde sonunda Avrupa Birliği'ne üye olacaktır. Türkiye ile Avrupa Birliği'nin bütünleşmesi her iki taraf için de vazgeçilmez bir konudur. Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefi Türkiye'nin dış politikasının en önemli önceliğidir." dedi.

"TÜRKİYE'NİN ÜYELİĞİ BİR MECBURİYET HALİNE GELECEK"

Bakan Bağış, Türkiye ile Avrupa Birliği ilşkilerine ilişkin şöyle devam etti: "Bu birlikteliğin başarılı olabilmesi için bizim de ülke olarak hazır olmamız gerekiyor nasıl ki 18 milyon Doğu Alman hiç bir müzakere bile yaşamadan Avrupa Birliği'nin eşit vatandaşı oldularsa. Eninde sonunda Avrupa'nın şartları, Türkiye'nin şartları küresel krizler, Türkiye'nin üyeliğini bir mecburiyet haline getirecektir. O güne insanlarımızla kuruluşlarımızla hazır olmamız gerekiyor."

Bakan Bağış, Avrupa Koleji'ne geçen yıllarda 2 öğrencinin gittiğini ancak bu yıl 14 öğrencinin gidiyor olmasının son derece önemli olduğunu, önümüzdek iyıllarda bu sayının daha da arttırılmasını hedeflediklerini kaydetti.

"TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNDEN YANAYIM"

Avrupa Koleji Rektörü Prof. Paul Demaret ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bu gibi burs programlarına daha fazla öğrenci göndermesi gerektiğini belirterek, "Burada eğitim gören öğrencilerin Türkiye'nin AB sürecine katkıda bulunacaktır. Özel sektörün AB için burs vermesi başka ülkelerde görülen bir şey değil. Türkiye'nin AB üyeliğinden yanayım. Bu programda eğitim görenler, Türkiye'nin üyeliğine doğrudan katkıda bulunacak" dedi.

BURS DESTEĞİ VEREN FİRMALAR

Avrupa Koleji'ne giderek bir yıl eğitim alacak olan öğrencilere, Alarko Holding A.Ş, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği, Avea, Deniz Bank A.Ş, Doğan Holding A.Ş, Eczacıbaşı Holding A.Ş, Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş, Organik Holding A.Ş, Tarımsal Kimya Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş, Havalimanları Holding A.Ş, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, A.Ş, Türk Ekonomi Bankası ve Türk Telekom A.Ş'e destek veriyor. Bakan Bağış ve beraberindekiler konuşmaların ardından burs kazanan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title