Haberler

Bakan Fakıbaba: Kurban Fiyatlarının Geçen Senenin Üzerinde Olacağını Düşünmüyorum (5)

Abone Ol

'İLKBAHAR VE SONHABARDA ÖDEME YAPILACAK'Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Çorlu'daki programın ardından Tekirdağ'ın Yağcı Köyü'ne giderek çiftçilerin sorunlarını dinledi.

'İLKBAHAR VE SONHABARDA ÖDEME YAPILACAK'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Çorlu'daki programın ardından Tekirdağ'ın Yağcı Köyü'ne giderek çiftçilerin sorunlarını dinledi. Bir çiftçi, çiftçinin planlama yapabilmesi için tarımsal destekleme zamanının açıklanması ve Meriç Nehri'nin Trakya'ya kazandırılarak tarım arazilerinin sulanmasını istemesi üzerine Fakıbaba, "Trakya bölgesinde 4 milyon dönüm işlenebilir tarım arazisi var. Bunun yüzde 4-6'sı civarında sulama yapılabiliyor. Geriye kalan kısımda kuru tarım yapılıyor. Bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile beraber çalışmalarımız olacak. Havaalanında Veysel Bey (Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu) ile beraberdik. Desteklemelerle ilgili Bakanlar Kurulu'nda olduğunu biliyorum. İnşallah en hızlı şekilde bunu sizlere iletiriz. Bundan sonra da desteklemelerimiz ürün ekilmeden önce bildirilecek ve yılda iki kez ödenecek. Sizi tefecilere muhtaç etmemek adına bir sonbaharda bir de ilkbaharda bu ödemeleri yapacağız" dedi.

Alınan talepleri ilgili yerlere ileteceğini kaydeden Bakan Fakıbaba, "Bir de sayın valimiz, milletvekili arkadaşlarımız, il başkanımız ile cumartesi günü Ankara'da toplantı yapacağız. Allah'a çok şükür biz söz verirsek yaparız" diye konuştu.

'ÇİFTÇİNİN BORÇLU OLMASINI İSTEMİYORUZ'

Bakan Fakıbaba, köy meydanında toplanan üretici ve çiftçileri dinledi ve tek tek soruları not aldı. Fakıbaba, hayvancılıkla da uğraşan bir çiftçinin her türlü araştırmayı yaptığını ve  bilimsel uygulamalarla hayvancılık yapmasına rağmen ürettiği sütten para kazanamadığını belirtmesi üzerine, devletin, Cumhurbaşkanının da, Başbakanının da diğer yöneticilerinin de hiçbir zaman çiftçinin borçlu olmasını istemediğini ifade etti.

Bakan Fakıbaba, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) buğday alım fiyatlarını geç açıkladığı, mahsul zamanında buğday ithal ettiği şeklindeki bir yorum üzerine ise, yıllık yapılan ortalama 3-4 milyon tonluk buğdayın iç piyasaya sürülmeden, un, buğday, makarna olarak ihraç edildiğini anlattı. Bakan Fakıbaba, "Amacımız, çiftçimizin refah seviyesini yükseltmek. Bütün arkadaşlarımızın sizlerle birlikte biraz daha sıkı, daha iş birliği içinde olması gerekiyor. Milletvekillerimiz var, il başkanlarımız var. Bu sorunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Biz bir aileyiz. Niyetimizin iyi olduğunu bilin. Haklı olduğunuz konular var. Bunları düzeltmek için buradayız" dedi.

Sorunları dinledikten sonra vatandaşlarla sohbet eden ve fotoğraf çektiren Bakan Fakıbaba, burada bir üreticinin ahırına girerek sağım makinesi ile süt sağdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Eşref Fakıbaba Tekirdağ Meriç Çorlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title