Haberler

Bakan Günay, Kaya Anıtına Tırmandı

Abone Ol

Beyşehir İlçesi'nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eşi Gülten Günay ile birlikte antika satışı yapan bir depoyu ziyaret edip, çini işleme vazo ve tabak satın aldı.

Beyşehir İlçesi'nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eşi Gülten Günay ile birlikte antika satışı yapan bir depoyu ziyaret edip, çini işleme vazo ve tabak satın aldı.

Bakan Günay, daha sonra Fasıllar Köyü'ndeki Kaya Anıtta incelemede bulundu. Spor ayakkabılı olan Bakan Günay, yaklaşık 5 metre yükseklikteki Kaya Anıtı'na tırmandı. Beraberindeki heyetten anıtın bulunduğu yere tırmanmak isteyenlere ise kösele ayakkabılı oldukları için kayıp düşme riski nedeniyle izin vermedi. Anıtı inceleyen Bakan Günay, yanında bulanan çocuklara ise 'Nereden ineceğiz'diye sordu. Kayalıklardan inerken zaman zaman ayağının kaymasıyla zor anlar yaşayan Bakan Günay, aşağı indiğinde ise köylüler tarafından alkışlandı.

Orada bulunan çocuklarla sohbet eden ve anıt alanında düzenleme yapacaklarını ifade eden Bakan Günay, çocuklara 'Siz bu köyü koruyun. Size bir daha ki geldiğimde plaket, şeker ve kitap vereceğim. Turizm elçisi olacaksınız.dedi.

Bakan Günay, daha sonra çocuklar ve köylülerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

DÜNYA MİRASI ÇATALHÖYÜK'Ü GEZDİ

Bakan Günay daha sonra, Çumra İlçesi'nde bulunan ve geçen hafta UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınan yaklaşık 9 bin yıllık yerleşim yeri olan Çatalhöyük'ü gezdi. Kaza başkanı İngiliz Arkeolog Ian Hodder'den bilgiler alan Bakan Günay, Çatalhöyük'ün dünyanın ilk yerleşim merkezlerinden tarım kentlerindin biri olduğunu vurguladı. 2008 yılına kadar 9 dünya mirası alanının olduğunu kaydeden Bakan Günay, son bir kaç yıl içinde yapılan girişimler sonucu 2 yeni alanın daha dünya mirası olarak kabul edildiğini belirtti. Günay, 38 alanın daha dünya mirası listesinde olduğunu onlardan bir tanesinin de Alanya, olduğunu kaydetti.

BENİMLE ANADOLUYA ÇIKACAKLAR YANINA SPOR AYAKKABI ALSIN

Gazetecilerin genellikle takım elbise giydiğini ve bu bölgede ise spor kıyafetlerle gördüklerini söylemesi üzerine Bakan Günay, şunları söyledi

Beni Ankara'da genellikle takım elbiseyle görüyorsunuz. Arkeolojik gezilerde kimse beni takım elbiseyle görmez. Hatta biraz resmiyim. Ayağımda ütülü kumaş pantolan ve spor ayakkabı var. Çok uymamış vaziyette, ama spor pantolon getirmemiştim. Ama bu ayakkabılar sayesinde bugün Roma Anıtları'na tırmanma imkanı bulabildim. Aksi takdirde arazide çok yürüyemiyorsunuz. Size de tavsiye ederim. Benimle Anadolu'ya çıkacak arkadaşlar, yanlarına birer spor ayakkabı ve kısa kollu gömlek alsınlar. Bu gezilerde kravatı ve ceketi yasaklıyorum. Onun için milletvekilimiz ceketi çıkardı. Bu sivilleşme sürecine bizimde bir katkımız olsun. Yaptırım yok.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Günay Gülten Günay Beyşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title