Haberler

Bakan Şahin Silvanlı Kadınlarla Buluştu

Abone Ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Malabadi ve Hasuni Aile Destek Merkezlerinin açılışını yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Malabadi ve Hasuni Aile Destek Merkezlerinin açılışını yaptı.

Silvan ilçesindeki Aile Destek Merkezleri açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, eski Silvan Kaymakamı ve Bakan Şahin'in Özel Kalem Müdürü Doğan Demirdaş, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Silvan Kaymakamı Yunus Sezer, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, AK Parti İl Başkanı Halit Advan, AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Şahin'in Silvan ilçesi Konak Mahallesi'ndeki sağlık ocağının üst katında açılışını yaptığı Aile Destek Merkezi'ne kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Açılışta bir konuşma yapan Bakan Şahin, "Diyarbakır'da sayıları 10 binin üzerinde olan engelli vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti desteğini veriyoruz. Sizleri Allah için seviyoruz. Sizleri kardeşlik içerisinde seviyoruz. İstiyoruz ki bu göz yaşları bitsin. İstiyoruz ki analar ağlamasın, istiyoruz ki terör buradan tamamen bağını koparsın. Yeter ki biz güçlü olalım. 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, dilimiz, ne olursa olsun yeter ki bölgemizde huzur olsun. Aslında bunu bir bitirebilsek Diyarbakır Türkiye'nin açık hava müzesi olur. Bu sorun özelikle son 30-40 yılda bir kara bulut gibi medeniyetimizin üzerine çöktü. Gelin hep beraber bu kara bulutu dağıtalım. Hep beraber güzel ve güneşli günlere doğru yürüyelim. Onun için hep sizin yanınızdayız. Bu merkezleri açan kadınımızın, kızlarımızın, çocuğumuzun, gençlerinin daha huzurlu olmasını,, daha mutlu olmasını, evine döndüğü zaman eşiyle daha muhabbetli olmasını, ailesine huzuru, barışını çok önemsiyoruz. Çünkü aile toplumun temelidir. En kıymetli yapı taşıdır. Kadınıyla, erkeğiyle bir bütün olan, birbirinin tamamlayıcısıdır" dedi.

Bakan Şahin, açılışını yaptığı Aile Destek Merkezi'nde bulunan kuaför, el sanatları, ana sınıfı, trikotaj, dikiş, nakış ve idare bölümlerini de gezdi. El sanatları bölümündeki öğrenci çalışmalarını ziyaret eden Bakan Şahin, genç kızların çok başarılı ve yetenekli öğrenciler olduğunu söyledi. Bakan Şahin ile beraberindekiler daha sonra Feridun Mahallesi'nde bulunan Hasuni Aile Destek Merkezi açılışını yaptı. Açılış sırasında müzik öğretmenleri bünyesinde eğitim gören öğrencilerin seslendirdiği şarkılara Bakan Şahin de eşlik etti.

Bakan Şahin açılışların ardından çocuklara oyuncak dağıtarak helikopterle Diyarbakır'a geçti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğan Demirdaş Fatma Şahin Diyarbakır Silvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title