Bakan Ünal: "Biz Merhametin Kalbi Olan Bir Medeniyetiz"
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın vatandaşlarla sohbetinden detay görüntüler Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın konuşması Kültür ve Turizm Bakanı Ünal: "Düne kadar çağdaşlık ve modernlik adına konuşanlar eğer bugün insanlık adına sınıfta kalıyorlarsa bunu çok iyi görmemiz ve bunun değerlendirmesini iyi yapmamız gerekiyor" "Bize ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, bizi ne kadar başka şeylerle suçlamaya çalışırlarsa çalışsınlar biz merhametin kalbi olan bir medeniyetiz" Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Düne kadar çağdaşlık ve modernlik adına konuşanlar eğer bugün insanlık adına sınıfta kalıyorlarsa bunu çok iyi görmemiz ve bunun değerlendirmesini iyi yapmamız gerekiyor.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın vatandaşlarla sohbetinden detay görüntüler
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın konuşması Kültür ve Turizm Bakanı Ünal:
"Düne kadar çağdaşlık ve modernlik adına konuşanlar eğer bugün insanlık adına sınıfta kalıyorlarsa bunu çok iyi görmemiz ve bunun değerlendirmesini iyi yapmamız gerekiyor"
"Bize ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, bizi ne kadar başka şeylerle suçlamaya çalışırlarsa çalışsınlar biz merhametin kalbi olan bir medeniyetiz"
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Düne kadar çağdaşlık ve modernlik adına konuşanlar eğer bugün insanlık adına sınıfta kalıyorlarsa bunu çok iyi görmemiz ve bunun değerlendirmesini iyi yapmamız gerekiyor." dedi.
Ünal, AK Parti İl Başkanlığınca Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, bu ülkenin gerçek değerlerinin yıllarca horlandığını, dışlandığını ve kıymetsiz görüldüğünü söyledi.
Bu toprakların gerçek bir merhamet ve insanlık adası olduğunu belirten Ünal, "Ama bir dönem bizim kıymetlimiz kıymetsiz ve kabul etmediklerimiz de önümüze değerli olarak kondu." ifadesini kullandı.
Bütün dünyada aslolan ve korunması gerekenin nesillerin birbirine aktardığı kültürel miras olduğunu vurgulayan Ünal, "Biz 12 Şubat'ta Fransız'ı bu şehirden bizi biz yapan değerler adına gönderdik. İnancımız adına gönderdik. Kimliğimiz, hafızamız, tarihimiz ve kültürümüz adına gönderdik. Biz 90 yıldan beri neyin mücadelesini veriyoruz? Bu milletin gerçek anlamda kimliğini oluşturan değerleri korumak için bu mücadeleyi veriyoruz. Biz yıllarca neden başörtüsü mücadelesi verdik? Çünkü bacımın başörtüsü benim inancımın, değerlerimin bir sembolü, bir vazgeçilmezidir." diye konuştu.
Mahir Ünal, bugün bütün dünyada insani değerlerin ayaklar altına alındığına işaret etti.
Anadolu olarak bugün insanlığın üzerinde yükseldiği değerleri koruduklarını anlatan Ünal, "Geçen gün bir futbol takımının taraftarlarının mültecilere neler yaptığını gördünüz. İnsanların insani değerlerini nasıl kaybettiğini gördünüz. ya da dünyanın herhangi bir yerinde hiçbir insani değeri baz almaksızın insanların nasıl vahşice davrandığını görüyorsunuz. Bugün maalesef Ortadoğu coğrafyasında birilerinin din adına insanları nasıl katlettiğini görüyorsunuz. ya da başka coğrafyalarda insanlığın üzerinde yükseldiği değerlerin nasıl katledildiğini görüyorsunuz. Düne kadar çağdaşlık ve modernlik adına konuşanlar eğer bugün insanlık adına sınıfta kalıyorlarsa bunu çok iyi görmemiz ve bunun değerlendirmesini iyi yapmamız gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.
"Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hareketinden niye nefret ediliyor?" diye soran Ünal, Cumhurbaşkanı'nın, medeniyetler ittifakı üzerinden dünya barışına katkı sunduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaletsizliğe karşı durduğunun altını çizen Bakan Ünal, "Bu yaptığınız ahlaki ve vicdani değildir' diyerek, dünya beşten büyüktür demekten başka ne yaptı? Tayyip Erdoğan mağdurun, mazlumun ve kimsesizin yanında olmaktan başka ne yaptı? Tayyip Erdoğan insanlığın ortak vicdanı gibi konuşmaktan başka ne yaptı?" sorularını yöneltti.
"İyilik ve kardeşlik hareketi başlatalım"
Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Anadolu'daki yardımlaşma, iyilik ve sevgi üreten kültürün yaşatılması gerektiğine işaret etti.
Bu kültürün de mahallelerde başlayacağını anlatan Ünal, sözlerini şöyle tamamladı:
"Birileri acaba benden daha mı iyi olur' diye düşünmek yerine 'inşallah benden daha iyi bu işleri yapan insanlar gelir' diye düşünelim. Bir şehir ne kadar çok insan yetiştirirse o şehir o kadar çok gelişir. Ama bir şehirde azıcık yukarı çıkanın paçasından çekerlerse o şehir insanının da yok eder kendisini de yok eder. O yüzden ısrarla 'yardımlaşma ve paylaşma' diyorum. Bugün bütün ilçelerimizde ve mahallelerimizde bir iyilik ve kardeşlik hareketi başlatalım. Bir yeniden insanlığı inşa etme hareketi başlatalım. Gelin bugün insanlığın her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu ve üzerinde yükseldiği insani değerlerin merkezi olan Anadolu ve Anadolu'da da bu kültürün ocağı olan Maraş'ta insanı yeniden inşa etmek için 'bismillah' diyerek yola koyulalım. Dedikodu yapanı susturalım. Hırs gösterene de 'ölüm var' diyelim. Biz bunu yapabilecek kalbi kültürel mirasa sahibiz."
Toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti MKYK Üyesi Metin Doğan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile partililer katıldı.