Haberler

Türkiye'nin 58. havalimanı cumartesi günü açılıyor! 5 milyon kişiye hizmet verecek

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'nin 58. havalimanı olan Çukurova Uluslararası Havalimanı 10 Ağustos Cumartesi günü Mersin Tarsus'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacak. Havalimanı, bölgenin tüm hava yolu ihtiyaçlarını karşılayacak kapasiteye sahip olacak ve Mersin, Adana, Osmaniye ve Niğde gibi şehirlerde yaşayan 5 milyonun üzerindeki vatandaşa hizmet verecek.

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından sadece yıl başından bu yana; Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası Kağıthane-Gayrettepe kesimi, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Bakırköy Sahil Kirazlı Metrosu, Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu, Yusufeli Merkez Viyadüğü gibi dev ulaşım projelerinin hizmete açıldığını ve Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'nın başarıyla uzaya fırlatıldığını hatırlattı.

Uraloğlu açıklamasına şöyle devam etti; "Şimdi de ülkemizin 58'inci havalimanı olarak adını tarihe yazdıran bölgesel havalimanı niteliğindeki Çukurova Uluslararası Havalimanı'nı 10 Ağustos saat 15.00'te Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle hizmete açacağız. 2002 yılında 34,5 milyon olan iç ve dış hat yolcu sayısı 2023 yılı sonunda 214 milyonu aştı ve Türk semalarından yaklaşık her 15 saniyede bir uçak geçti. Bu yıl temmuz sonu itibarıyla yani ilk 7 ay içerisinde; hava yolu ile seyahat eden yolcu sayımız 129 milyon 738 bin 772'ye ulaştı. Yıl sonunda da 230 milyon üstünde yolcu taşıyacağımızı öngörüyoruz. 2002'den bu yana aktif havalimanı sayımızı, açacağımız Çukurova Uluslararası Havalimanıyla birlikte 26'dan 58'e çıkarıyoruz" dedi.

Türkiye'nin 58. havalimanı cumartesi günü açılıyor! 5 milyon kişiye hizmet verecek

"BÖLGENİN YÖRESEL KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN MUHTEŞEM BİR ESER"

Uraloğlu, 2053 hedefleri kapsamında da yapımları devam eden Bayburt-Gümüşhane ve Yozgat havalimanları ile yapımını planlanan Karaman Havalimanı'yla aktif havalimanı sayısını 61'e çıkaracaklarının belirterek, "Türk bayrağının yeni taşıyıcısı, dünyaya açılan yeni kapımız Çukurova Uluslararası Havalimanımız; ağaç formunda tasarlanan hava kontrol kulesi, Çukurova'nın eşsiz lezzetteki narenciyesinden esinlenen turuncu rengi ve bölgenin simgesi pamuk motifleri ile süslü mimarisiyle tarım ve teknolojiyi bir araya getirerek; Çukurova bölgesinin yöresel kültürünü de yansıtan ve bölgeye yakışan muhteşem bir eser oldu" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin 58. havalimanı cumartesi günü açılıyor! 5 milyon kişiye hizmet verecek

"5 MİLYONUN ÜSTÜNDEKİ VATANDAŞIMIZA HİZMET EDECEK"

Bakan Uraloğlu, Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın; yılda 8 milyon yolcu kapasitesi, 110 bin metrekare terminal alanı ve 3 bin 500 metre uzunluğa ve 60 metre gövde genişliğine sahip en geniş gövdeli uçakların da iniş yapabileceği ana pisti ile bölgenin tüm hava yolu ihtiyacını karşılayacağını vurgulayarak, "Başta Mersin ve Adana ile Osmaniye ve Niğde'ye de olan yakınlığıyla bu şehirlerde yaşayan 5 milyonun üstündeki vatandaşımıza hizmet edecek, Türkiye'nin Orta Doğu ülkelerine açılan en önemli kapılarından biri olacaktır. Bölge ve ülke genelinde doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişinin istihdamına da katkı sağlayacaktır" dedi.

Türkiye'nin 58. havalimanı cumartesi günü açılıyor! 5 milyon kişiye hizmet verecek

Türkiye'nin 58. havalimanı cumartesi günü açılıyor! 5 milyon kişiye hizmet verecek

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi Havacılık Osmaniye Politika Çukurova Türkiye Tarsus Mersin Ulaşım Güncel Adana Niğde Ulaşım Havacılık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (124)

Kenan Tepretoğlu:

hemen yanında da Adana Havalimanı var, arası 20 dakika var yok, yıllarca müteahhide para ödesin emekli, asgari ücretli yine

Yanıtla1341K
KAAN IRGIT:

Gereksiz sokağa atılan para yaptıranlar ceza çekmeli o kadar lüzumsuz

Yanıtla130733
Burak:

Cahillik zormu knka ?

00
Birşey demedimki:

Mersin'den yazıyorum. Eski h.limani Mersin'e 55 dk. Bu ise 50 dk. Adana ya yada Mersin'e çok büyük bir faydası olmayacak. Neyse. Eski h.limani arazisi şehrin içinde. Arazi çok değerli. Artık kime nasip olursa.. anladınız SÍZ onu. Yeni h.limanı ile de bir müteahhit ihya olmuştur...

Yanıtla85662
Mevlüt Okumus:

Mersinliler, Adanalılar, Osmaniyeler, Niğdeliler KARGO UÇAKLAR da Yolcu Uçaklar İç ve Dı?hatlar içinde Hizmet verebilecek Çalı?mak olacak İHRACAT TURİSTLER Nonstop Hizmet verilecek, Gereklik, İhtiyaç var!!! Selamlar Türkiye...

7317
Vedat Arman:

yalan söyleme arkadaş. bende Adana'dan yazıyorum. Adana ve Mersinin ortasında yer alıyor. Size bize yarım saat mesafede. Google Maps bakabilirsiniz? Adana halkı için kayıp oldu. Otobüse biner gibi biniyorduk. Mersin ve Tarsus için avantaj oldu

1428
Sessiz Sessizz:

Matematik hesabin sifir. Adana havaalani ile meesin arasi 70 km Simdi ise 45 km ye dustu. Normalde Mersine baska havaalani yapilmasi daha mantikli olurdu. Bu mersinin isine daha cok yaradi.

1419
YalancıSavar:

Bari yalan yazma.. Eski havalimanı varmak için trafik ışıklarında beklesen zaten en az 15 dk... Yeni yapılan yer Tarsus ve Mersin in de havalimanı.. Siz asıl geçmişte Adananın içine niye yapıldı bu havalimanı onu sorgulayın neden Mersin Tarsus Adana üçgenine yapıldı diye?

21
Serkan Aydemir:

Ne gereği vardı şehir lokantası açmak varken

Yanıtla456197
Bandorma:

Artık havaalanı yapmasınlar emeklilere para versinler :) şehir lokantalarına kimse gitmez o zaman…

763
Tüm 124 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title