Haberler

Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: Son düzlükteyiz

Güncelleme:
Abone Ol

Sosyal medya platformu Instagram'a uygulanan erişim engeline ilişkin açıklamada bulunan Bakan Uraloğlu, "Arkadaşlarımız anlık olarak Instagram ile görüşmeye devam ediyor. Son düzlükteyiz" dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram'a getirilen erişim engeli, 2 Ağustos'tan beri sürüyor. Engelin ne zaman kalkacağı merak konusuyken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan yeni açıklama geldi.

3 TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bakan Uraloğlu, "3 tane geniş katılımlı toplantı yapıldı. Anlık olarak arkadaşlarımız görüşmeye devam ediyor. Ciddi bir mesafe kat ettiğimizi söyleyebilirim. Artık son düzlükteyiz. Fazla uzatmadan... Biz yasakçı bir görünümde olmak istemiyoruz. Bizim özgürlük anlayışımızın sosyal medya platformlarından çok daha yüksekte olduğunu kesinlikle söyleyeyim. Çünkü onlar hiçbir uyarı yapmadan kapatabiliyorlar. Oysa biz gerekli uyarıları yaparak yaptırım uyguluyoruz. Son düzlükteyiz, zannediyorum ki çok uzatmadan anlaşırız, vatandaşlarımızın o yöndeki beklentilerini karşılamış oluruz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"SOSYAL MEDYA PLATFORMLARININ FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRMESİNDEN YANAYIZ"

Konuyla ilgili dün de bir açıklamada bulunan Uraloğlu, ülke olarak gösterilen demokratik yaklaşımı sosyal medya platformlarının göstermediğini vurgulayarak şunları söylemişti: "Bakın şimdi hiçbir bildirim yapmadan yani sizin hesabınızı bloke edebiliyor, kaldırabiliyor. Bazı paylaşımları komple engelleyebiliyor. Sonuçta hani bir özel şirkettir burası. Elbette onun da kuralları kaideleri olacak ama yani yerine göre sizin kanunlarınıza hilaf şeyler yapabiliyorlar. Dolayısıyla biz sosyal medya platformlarının faaliyetlerinin sürdürülmesinden yanayız."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Sosyal Medya Instagram Güncel Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (44)

Vkanat:

milletin instegram diye Bi derdi yok sayın Bakan siz memleket meseleleriyle uğraşın

Yanıtla28256
erkan yüksel:

piyasa zaten durgunken boyle bır sey yapılması sacmalık..kımse haması tanımak zorunda deıl..sırketlerın mılyonlarca lıralık reklam anlasmaları var..burdakı bıkac vızyonsuz cahılın agzına bakmasın kımse..macbur acılacak..burası dıktatörlukle yonetılen bır deıl..herkez kendıne gelsın

Yanıtla9272
Anty-Partizan:

Senin Gibiler Kendine Gelecek..Sahsi Menfaatlarin, Kayit Disi Kazanclarin Devlet Tarafindan Bilinemiyor..Belki Senin Kendine Faydasi Olabilir, Ama Ulke Ekonomisine Zararin Var..Zaten DEVLET 30 % Hissedilmese, Kendini Boyle Kolaylikla DESIFRE Etmeye Cesaret Bulamazsin..Bizim Devlet Bu Social-Media Platformlarina ve Sana Boyun Egerse, DEVLET Bu Sefer 25 % Hissedilecek Zaten..

10
Aslan Yıldız:

Ben açılmamasından yanayım ama yüksel beyin yazdıgı yorum da kendince haklı birde ekonomik boyıtuna bakalım

00
Vatandaşın biri:

Yasakçı zihniyet kaybetmeye mahkumdur. Z kuşağı gidiş biletinizi sandıkta kesecek.

Yanıtla8271
Yasin Şenol:

Z kuşağında sanada bi bitmediniz

20
Savaş Esentürk:

Z kuşağı kim bu ülke kurulurken Z kuşağı ile mi kuruldu da Z kuşağına mı kaldı

20
hakkı kaya:

Facebook Instagram Tiktok VB. kapatın insanlar böyle daha...

Yanıtla1787
Furkan Doygun:

Bu programlardan rahatsızsan kullanmayabilirsin.İşini buradan yürüten onbinlerce insan var :)

10
suskun çocuk null:

aynen cız

00
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title