Haberler

Bakan Yıldırım'dan Yasadışı Dinleme İddialarına Yanıt.... ( Düzeltme )

Abone Ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım:

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım:

( Yasa dışı dinleme iddiaları ) "İddia nedir ? Bu araçların cihazların bu amaç dışında kullanıldığı ve yasa dışı dinleme yapıldığı yönündedir. Ortaya çıkarılması gereken budur. Bu konuda da bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon kurumu yetkili bir organdır.Onlar da kendileri bu araştırmaları başlattılar."

( KPSS Skandalı ) "Bu konuyla ilgili olay savcılığa intikal etti. Bundan sonraki süreci savcılık yürütecek. Nasıl intikal etti, elden mi verildi, elektronik postayla mı verildi nasıl verilirse verilsin baştan sona böyle bir şey varsa suçtur. Bu işin içinde olanlar da bunun hesabını verecektir bu olay aydınlanacaktır. "

( Marmaray ) "Yenikapı'dan gireceğiz. Söğütlüçeşme'den çıkacağız. Böylece yer altındaki Marmaray'ın 13.6 kilometrelik kısmı hemen hemen tamamlanmış olacak. Ne zaman aşağı yukarı 2011'in birinci çeyreğinde bu işi bitirmiş olacağız. İşler devamn edecek ve 2013 Ekim'de Marmaray'ı İstanbulluların hizmetine vereceğiz. "

?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Haydarpaşa Tren Garında 10'u Haydarpaşa'da 10'u Sirkeci'de olmak üzere 20 banliyö hattının hizmete alım törenine katıldı. Törene TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve diğer yetkililer katıldı.

10'U HAYDARPAŞA'DA 10'U SİRKECİ'DE HİZMET VERECEK

Törende bir konuşma yapan Genel Müdür Karaman, banliyö setlerinin her birinin azami hızının 140 km olduğunu söylesdi. Karaman, "Her biri 747 yolcu kapasitesine sahip. Setlerin her biri 4.3 milyon dolar olup toplam maliyeti 140 milyon dolardır ve yüzde 75'i kredili ve yüzde 25'i özkaynaktan temin edilmiştir. "dedi. Bugün hizmete giren banliyö setlerinde makinistin uyuma ihtimaline karşılık treni otomatik olarak durduran ATS adlı cihaz da bulunuyor.

Bakan Yıldırım da törende bir konuşma yaptı. Yıldırım konuşmasında Marmaray ile ilgili bilgiler de verdi. Bakan Yıldırım, "İnşallah 2013'te Marmaray'ı İstanbullularla buluşturacağız ve İstanbul'un toplu taşıma sorununu çözeceğiz. "dedi. Demiryolları konusunda yapacakları çok şey olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, "Demiryollarında yapacağımız işlerde daha yolun başındayız. Demiryolları tekrar ayağa kaldıracağız. Ülkenin yükünü taşımaya devam edecek. "diye konuştu. Bakan Yıldırım "Demiryolları artık siyasi iktidarların değişimiyle değişmeyecek bir hale içine girmiştir. 2023'te mevcut demiryolları hattımızı ikiye katlayacağız. İstanbul'da banliyö treniyle seyahati eziyetten keyife dönüşütüreceğiz "diye konuştu.

" BİR DIŞ DENETİM HER ZAMAN İYİDİR "

Bakan Yıldırım daha sonra hizmete alınan yeni banliyö setinin hareketi için işaret verdi. Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir tekneyle Yenikapı iskelesine geçen Yıldırım burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Yıldırım, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner'in 2 bin kişiyi yasa dışı dinlettiği iddialarıyla ilgili bir soruyu yanıtladı. Bakan Yıldırım, bir televizyon programında bu konuyla ilgili konuştuğunu belirterek, "Söz konusu bu iddialarla ilgili olarak da şöyle bir şey söyledim gerek askeri kurumlarda gerek diğer bürokrasi kurumlarında herhangi bir iddia bir habere konu olduğunda ilk önce o kurum kendisi bir soruşturma başlatır ancak kamuuoyunu rahatlatmak için bir dış denetim her zaman iyidir.Biz bunu uygularız örneğin ilk incelemeyi soruşturmayı kurum içerisinde bakanlık içinde başlatırız olayı ciddi gördüğümüz safhada da Başbakanlık Yüksek Denetleme, icab ederse de Yüksek Devlet Denetlemeyi devreye sokarız benim dediğim budur. "diye konuştu.

" KENDİLERİ BU ARAŞTIRMALARI BAŞLATTILAR "

Halkta dinlemelerle ilgili olumsuz bir yargı olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, "Bunu ortadan kaldıracak tek yol bu işin bütün yönleriyle araştırılıp ortaya çıkarılmasıdır. Dolayısıyla dinlemelerle ilgili 5651 sayılı kanun çıktı.Dinlemeye yetkili kurumlar belli. Kimler ? MİT, Jandarma ve Polis. Bunlar dışında dinleme yetkisi olan kurum yok yasalara göre. Nasıl bu kurumlar dinleme yapacak taleplerini kanunlara uygun olarak yapacaklar. Hangi amaçla dinleme yapacaklar, istihbarat amaçlı, ülkenin güvenliği için terörle mücadele için, dış kaynaklı ülkemiz aleyhindeki istihbarat faaliyetlerini takip için bu veya suç ve suçluyla mücadele için delil toplamak için yasalara uygun olarak taleplerini yapacaklar. "dedi. Bakan Yıldırım, "Bu yapılan her türlü faaliyet yasadışıdır ve 5651 sayılı kanuna göre de suçtur. Bu şekilde elde edilen dinleme bilgileri de mahkemede delil olarak kabul edilemez. Bunu getirdiğimiz yasayla bu işi disiplin altına aldık böylece keyfi dinleme takip işlerini bir ölçüde kontrol altına aldık ancak teknoloji çok hızlı gelişiyor dolayısıyla yasa dışı dinlemenin ortam dinlemesi veya cihazlarla dinlenme gibi unsurlar da dünyanın baş edemediği konulardan bir tanesi. Burada konu olan yasa dışı dinleme var mıdır yok mudur ? Şüphesiz silahlı kuvvetlerimizin terörle mücadele için yaptığı çalışmalar hepimiz için önemlidir gerekli önceliği vermek zorundayız. İddia nedir ? Bu araçların cihazların bu amaç dışında kullanıldığı ve yasa dışı dinleme yapıldığı yönündedir. Ortaya çıkarılması gereken budur. Bu konuda da bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon kurumu yetkili bir organdır.Onlar da kendileri bu araştırmaları başlattılar." diye konuştu.

" İÇİNDE OLANLAR BUNUN HESABINI VERECEKTİR "

Bakan Yıldırım, KPSS'de soruların internet yoluyla yayıldığı iddiları ve yapılan bir çalışma olup olmadığı sorusuna da yanıt verdi. Yıldırım, "Bu konuyla ilgili olay savcılığa intikal etti. Bundan sonraki süreci savcılık yürütecek. Nasıl intikal etti, elden mi verildi, elektronik postayla mı verildi nasıl verilirse verilsin baştan sona böyle bir şey varsa suçtur. Bu işin içinde olanlar da bunun hesabını verecektir bu olay aydınlanacaktır. Hiçbir şekilde hakkı olmayanın çok yüksek puan alması ama hak edenin sıralama dışı kalması kamu vicdanını rahatlacak bir konu değildir dolayısıyla aydınlanacaktır." dedi.

BAKAN'DAN HACKER ÖNLEMİ

Bakanların internet sitelerinin tek tek hacklenmesiyle ilgili bir soru da yöneltilen Yıldırım, kendi sitesinin hacklenmesine karşı bir önlem alıp almadığı sorusunu da yanıtladı. Yıldırım, "Ben de önlem alıyorum. Bireysel önlem ayrı birşey ama kurumsal önlem onun daha ötesinde ve daha önemli. Bakanlığımız ve diğer bakanlıklar bu konuda olabilecek ataklara karşı uyarılıyor ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması isteniyor ve gerekli tedbirler alınıyor. Hackerler da boş durmuyorlar da kendi alanlarındaki faaliyetlerini sürekli güncelliyorlar. Dolayısıyla sadece gerçek ortamda güvenlik sorunu yok sanal ortamda da ciddi bir güvenlik meselesi var. "dedi.

" 2013 EKİM'DE MARMARAY'I İSTANBULLULARIN HİZMETİNE VERECEĞİZ "

Bakan Yıldırım daha sonra, Marmaray'ın Yenikapı inşaat alanına geçti. Gazetecilerle birlikte yerin 58 metre altına inen Yıldırım, 2 bin 500 metrelik bir yolkatediledikten sonra, TBM3 tünel delme makinesinin geldiği noktayı inceledi. TBM3 makinesinin Sirkeci İstasyonuna ulaşmasıyla ilgili konuşan Yıldırım, makinenin 900 metre daha yol alacağını ve denizdeki tüple birleşeceğini söyledi. Yıldırım, "Yenikapı'dan gireceğiz. Söğütlüçeşme'den çıkacağız. Böylece yer altındaki Marmaray'ın 13.6 kilometrelik kısmı hemen hemen tamamlanmış olacak. Ne zaman aşağı yukarı 2011'in birinci çeyreğinde bu işi bitirmiş olacağız. İşler devamn edecek ve 2013 Ekim'de Marmaray'ı İstanbulluların hizmetine vereceğiz. "dedi. Yıldırım Romanya'da bir Türk gemisibni yan yatması ve yedi mürettebatın kurtarılmasıyla şilgili ise, "Henüz detaylı bilgim yok "diye konuştu. Yıldırım Sirkeci İstasyonundan ayrıldıktan sonra, Sirkeci Garına geçerek 10 banliyö setinin hizmete alım törenine de katıldı. Bakan Yıldırım banliyö setiylr bir süre seyahat de etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title