Haberler

Bakan Yılmaz'ın Şanlıurfa Temasları

Abone Ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Diyarbakır'dan Şanlıurfa'ya Havayoluyla gelen Bakan Yılmaz'ı Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç karşıladı. Bakan Yılmaz ve Vali Güvenç ile beraberindeki heyet GAP vadisinde yapılan ve kısa süre sonra tamamlanması planlanan Sporcu Antrenman ve Kamp Tesisleri'nde incelemelerde bulundu. Burada idman yapan Şanlıurfasporlu futbolcu ve Teknik heyetiyle görüşen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, PTT 1. Ligde mücadele eden sarı yeşilli ekibe hafta sonu karşılaşacağı müsabakada başarılar diledi. Daha sonra yeni yapılan sahalarla tesisleri Bakan Yılmaz'a gezdiren Vali Güvenç, tesis hakkında bilgi verdi. Bakan Yılmaz, yeni yapılan tesisleri beğendiğini ifade etti.

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan "GAP Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Toplantısı"na katıldı. Toplantıya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaçar ve Mehmet Akyürek, GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, GAP Projesi'nin gerçekleştirildiği bölge illerinin temsilcileri ile kurumların üst düzey yöneticileri ve sektör çalışanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eylem planı kapsamında son 5 yıldır yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Yılmaz, "GAP, sadece bir sulama ve tarım projesi değil, bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimini amaçlayan çok yönlü bir projedir" dedi.

Toplantı, Bakan Yılmaz'ın açıklamalarının ardından GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil'in yaptığı sunum ile devam ederken, soru cevap ve değerlendirme bölümleri ile son buldu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Güvenç Cevdet Yılmaz Diyarbakır Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title