Haberler

Bakan Yılmaz, Kuluçka Merkezi'nin Açılışına Katıldı

Abone Ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi’nin açılışına katıldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi'nin açılışına katıldı.

Gaziantep'teki açılışa Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, UNDP Başkanı Helen Clark, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı.

UNDP Başkanı Helen Clark yaptığı konuşmada, "Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin acılarının Türk halkının desteğiyle nasıl hafifletildiğine şahit olduğum kamplardan geliyorum. Bu vesileyle, öncelikle Türkiye hükümetine ve Türk halkına, yüce gönüllülükleri için teşekkür ediyorum. Bugün, GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi'nin açılış töreni için bir araya geldik. GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yenilenebilir enerji çözümlerini desteklemeyi ve sanayide ve binalarda enerji verimliliğini teşvik etmeyi amaçlayan yenilikçi bir girişim. Merkezin kurulmasına dahil olan çeşitli paydaşların ortak bir vizyonu paylaşmaları ve bu vizyonu gerçekleştirmek için taahhütlerini tereddütsüz yerine getirmeleri sayesinde bugün burada bu açılış törenini yapıyoruz. Bu merkezi, bölgede sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümenin desteklenmesi için yapılan kapsamlı çalışmaların bir parçası olarak görüyoruz. Türkiye'nin sanayide elektrik tüketiminin yüzde 4'üne sahip olan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli sanayi büyüme merkezi olan Gaziantep'te açılıyor olması bir tesadüf değil" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Ekonomik anlamda işletmelerimizin enerjiye ihtiyacı artıyor. Diğer taraftan refah göstergelerimiz artıkça enerjiye olan halkımızın talebinin de yükseleceğini görüyoruz. Ancak artan ihtiyacı sürdürülebilir kalkınma perspektifi içinde daha tasarruflu, verimli enerji kullanarak karşılamak durumundayız. Bir taraftan enerji arzumuzu artırırken, diğer taraftan enerji talebimizi çok daha verimli bir şekilde hayata geçirmek durumundayız. Aslında en ucuz, en verimli, en sağlıklı enerji verimli kullanılan enerjidir. Verimli enerji kullandığımız zaman, bir defa, çevreyi daha az kirletiyoruz. Karbon salınımı azalıyor. Yine enerjiyi verimli kullandığınızda işletmelerin maliyetini düşürüyorsunuz. Rekabet gücünüzü artırmış oluyorsunuz. Ayrıca enerjiyi verimli kullanmak Türkiye gibi dışa bağlı ülkeler için çok önemli. Enerjide biliyorsunuz, Türkiye her yıl 55-60 milyar Dolar enerji fiyatlarındaki duruma göre bir fatura ödüyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title