Haberler

Bakanlar, Tsk Malzeme Sergisi Ve Ankara Sanayi Fuarı Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Abone Ol

Ekim Ayında Düzenlenecek Olan 2. Türk Silahlı Kuvvetleri Malzeme Sergisi ve Ankara Sanayi Fuarı?nın, Bilgilendirme Toplantısı Rixos Grand Ankara Otel'de Düzenlendi. Toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de Katıldı ve Birer Konuşma Yaptılar.

Ekim ayında düzenlenecek olan 2. Türk Silahlı Kuvvetleri Malzeme Sergisi ve Ankara Sanayi Fuarı?nın, bilgilendirme toplantısı Rixos Grand Ankara Otel'de düzenlendi. Toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de katıldı ve birer konuşma yaptılar.

?SEKTÖRÜN CİROSU 2.3 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ?

Bakan Çağlayan, yaptığı konuşmada, sektörün cirosunun 2,3 milyar dolara çıktığını, cironun kısa sürede, 2011'e kadar 3 milyar dolara yükselmesini umut ettiğini belirtti. Çağlayan, savunma sanayi ihracatının 2002'de 248 milyon dolarken 2009'da 832 milyon dolara çıktığını da kaydetti. Bakan, şu andaki projeksiyonların önümüzdeki yıl savunma sanayi ihracatının rahat şekilde 1 milyar doları aşacağının çok net şekilde göstergesi olduğunu söyledi.

Sanayi odasına girdiği günden bu yana hayalinin Ankara'ya uluslar arası bir fuar merkezi kazandırılması olduğunu anlatan Çağlayan, bu konudaki çalışmaları hatırlatarak, gelinen noktanın önemli olduğunu, bugün yaklaşık 1 milyon metrekarelik alana fuar merkezi yapımı konusunda ciddi mesafe kat edildiğini söyledi.

?UÇAK ÜRETİMİMİZ MARSHALL PLANIYLA DURDURULDU?

Konuşmasında, Atatürk'ün cumhuriyeti kurduktan 16 ay sonra Türk Tayyare Cemiyeti'ni kurduğunu, bu cemiyetin 2. Dünya Savaşı'na kadar 112 uçak imal ettiğini de anlatan Çağlayan, 1955'te Hollanda'nın Tayyare Cemiyeti'nden 30 uçak sipariş ettiğini, bazı siyasi nedenlerle siparişin geri çevrildiğini, Hollanda'nın da bu siparişi İngiltere'ye verdiğini hatırlattı. Çağlayan, Marshall Planı altında "Sizin uçak üretimiyle ne işiniz var, uçak ve motor biz size verelim," şeklindeki bu girişimle Türkiye'nin uçak üretim konusunun bir şekilde kapandığını, 1955'ten sonra motor fabrikasının traktör fabrikası olduğunu, 1959'da ise uçak fabrikasının tamamen durdurulduğunu kaydetti. Bakan Çağlayan, geçmişte ıskalanan şeyleri bugün ıskalamayan bir anlayışa sahip olduklarını belirterek, bir taraftan savunma sanayisinde, bir taraftan otomotiv sanayisinde, bir taraftan yüksek teknoloji üreten tüm sektörlerle Türkiye'yi cazibe merkezi haline getirdiklerini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title