Haberler

Balçiçek İlter Bilgi Evi Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Güncelleme:
Abone Ol

Balçiçek İlter, Bağcılar'da bilgi evi öğrencilerinin konuğu oldu.

Gazeteciliğe nasıl başladığını anlatan İlter, miniklerin sorularına da cevap verdi.

Türkiye'nin yakından tanıdığı bayan gazetecilerden biri olan Balçiçek İlter, Bağcılar'da bilgi evi öğrencilerinin konuğu oldu. Gazeteciliğe nasıl başladığını anlatan İlter, miniklerin sorularına da cevap verdi.

Bağcılar Bilgi Evi öğrencileri Gazeteci-Yazar Balçiçek İlter'i ağırladı. "Kariyer Buluşmaları" kapsamında Bağcılar'a gelen İlter, Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Gazetecilik hayatı hakkında bilgiler veren İlter, "Yazar bir büyükbaba ve babaanne ile büyüdüm ve hep edebiyatın içinde oldum" dedi. Lise yıllarından itibaren Cosmopolitan Dergisi'nde çalışmaya başladığını anlatan İlter, daha sonra Aktüel Dergisi'ne geçtiğini söyledi.

Büyükbabası'nın gazeteci olması dolayısıyla evlerine her gün birden fazla gazete girdiğini ve o gazeteleri büyük ilgi ile okuduğunu belirten İlter, Fransız Lisesi'ndeki eğitimini tamamladıktan sonra, üniversite eğitimi için Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ni kazanarak Ankara'ya gittiğini söyledi. Başkentte hem gazeteciliğe devam ettiğini hem de okulunu tamamladığını anlatan İlter, evlendikten sonra İstanbul'a geldiğini ve Sabah Gazetesi'nde yazı işleri müdürü olduğunu ifade etti.

Sabah Gazetesi'nden ayrılmasının ardından Habertürk Televizyonu'ndan program teklifi aldığını ve televizyonculuğa başladığını anlatan İlter, televizyonun gazeteye göre çok daha sahici olduğunu söyledi. "Gazetede sevdiğiniz birini daha güzel gösterebilirsiniz ya da beğenmemişseniz olumsuz gösterebilirsiniz" diyen Pamir, televizyonda bunun mümkün olmadığını her şeyin ortada olduğunu anlattı.

Program kapsamında Engelliler Sarayı'nı ve Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Taceddin Dergahı Müzesi'ni gezen İlter her iki merkeze de hayran kaldı. Engelliler Sarayı'nda güzel sanatlar atölyesi, ahşap atölyesi, mantar üretim atölyesi gibi farklı atölyeleri gezen İlter, burada engellilerle yakından ilgilendi ve onlarla sohbet etti. Beyaz ve Siyah algı odaları ile terapi havuzunu da gören İlter, merkeze hayran kaldı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, programa katılımlarından dolayı İlter'e teşekkür etti. Öğrencilerin sorularına cevap veren İlter, özellikle yayına ilişkin soruların fazla olması sebebiyle öğrencileri televizyona davet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Balçiçek Pamir Bağcılar Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title