Haberler

Balıkesir - Balıkesir Valisi Arslan'I Gören Köylü Kadınlar B

Abone Ol

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, 5 Köy ve Bir Beldede Okulları Ziyaret Edip İncelemelerde Bulundu, Okul Müdürleri ve Muhtarlardan İhtiyaç Listelerini Aldı. Yaylacık Köyü'nde, İlk Kez Bir Valinin Köylerine Geldiğini Duyan Köylüler Sorunlarını Dile Getirdi, Kanalizasyon ve Su İstedi. Bazı Köylü Kadınlar, "şükür Köyümüze Vali Geldi" Derken, Bazıları İse Alevi Oldukları İçin Taşımalı Eğitim Alan Çocuklarına Kötü Davranıldığını İddia Etti.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, 5 köy ve bir beldede okulları ziyaret edip incelemelerde bulundu, okul müdürleri ve muhtarlardan ihtiyaç listelerini aldı. Yaylacık Köyü'nde, ilk kez bir valinin köylerine geldiğini duyan köylüler sorunlarını dile getirdi, kanalizasyon ve su istedi. Bazı köylü kadınlar, "Şükür köyümüze vali geldi" derken, bazıları ise Alevi oldukları için taşımalı eğitim alan çocuklarına kötü davranıldığını iddia etti.

Dokuz ay önce göreve başlayan Vali Yılmaz Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal ile birlikte Balıkesir'e bağlı Üçpınar, Tatlıpınar, Yaylacık, Kurtdereli, Yağcılar köyleri ile Şamlı Beldesi'ndeki okulları ziyaret etti, öğrencilerle görüşüp kitap hediye etti. Öğrencilere ileride hangi meslekleri seçeceklerini soran Vali Arslan, daha çok pilotluk ve öğretmenliğe ilgi olduğunu duyunca, "Neden vali olmak istemiyorsunuz?" diye sordu. Öğrencilerin çoğunluğu sessiz kalırken, bazıları da ilk kez vali gördüklerini söyledi.

Vali Yılmaz Arslan, Yaylacık Köyü'nde İlköğretim Okulu'ndaki incelemelerini bitirdikten sonra bir sürprizle karşılaştı. Okul bahçesine toplanan köylü kadınlar, Vali Arslan'a ayran ikram edip, sorunlarını anlattı. Kanalizasyon ve içme suyunun olmadığını vurgulayan kadınlar, cemevinin de bir an önce onarılması için destek istedi. Köy halkının 'muhtar anne' diye hitap ettiği Yaylacık Köyü Muhtarı İrfan Avcı'nın annesi 71 yaşındaki Gülistan Avcı, yıllardır köye ilk defa vali geldiğini anlatarak, "Şükür bu köyde bir vali gördük. Köyümüzün kanalizasyonu, içme suyu yok. Hayvanlarımız ile birlikte aynı suyu içiyoruz. Ben bu yaşta 1.5 kilometre yol gidip hayvan suluyorum. Yollarımız şimdiye kadar hiç yapılmadı. Kış köyün içi çamurdan geçilmiyor. Cemevinin çatısı akıyor. Eğer siz de münasip görürseniz çatı onarılır" diye konuştu.

'ALEVİ OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOCUKLARIMIZA KÖTÜ DAVRANILIYOR'

Köylü kadınların peş peşe sıraladıkları istekleri arasında, üniversiteyi bitirmiş çocuklarına iş bulunması da yer aldı. İlköğretim ikinci kademede okuyan çocuklarının taşımalı eğitimden rahatsız olduğunu anlatan kadınlar, "Alevi olduğumuz için çocuklarımıza taşımalı okullarda kötü davranılıyor. Köye yeni bir okul yapılmasını istiyoruz" dedi.

Vali Arslan ise kanalizasyon, içme suyu ve cemevi konusundaki sıkıntıların giderileceğini, çocukların daha iyi eğitim alabilmeleri adına köye okul yapılmasının şu an için mümkün olmadığını belirtti. Öğrenci sayısını hatırlatan Arslan, şunları söyledi:

"Çok az sayıda öğrenci var. Diyelim ki ikinci kademe okul açtık. Ama çocuklar burada istedikleri gibi eğitim alamaz. İlköğretim birinci kademede, birinci ve ikinci sınıflar ile dördüncü ve beşinci sınıflar birleştirilmiş. Ben de köyde birleştirilmiş sınıflarda okudum. Bu çok sağlıklı bir eğitim sistemi değil. Öğrenci sayısı az diye çocukları dolduruyorsunuz bir sınıfa, bu kez onlar öğrenemiyor. Bu çocukların bir yerlere taşınmasından başka çözüm yok. Taşınacak okul tartışılabilir ama, çocuklarımız köyümüzde okusun gitmesin derseniz onların burada okuma şansları azalır. Aksi takdirde bina yapmak mesele değil. Norm kadrosu var, öğretmen sıkıntısı var. Bu durum gidip de küçük bir ilçeye büyük bir hastane yapmaya benziyor. En uygunu çocukları, en iyi eğitim görebileceği yere götürmektir."

Vali Arslan muhtarların sorunlarını çözebilmeleri için sık sık ilgili dairelere isteklerini bildirmelerini istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title