Haberler

Balıkesir New York Times Travel Show 2013 Fuarı'nda

Güncelleme:
Abone Ol

"New York Times Travel Show" adlı fuarda Balıkesir, Valimiz Sn. Ahmet TURHAN' ın başkanlığında bir heyet tarafından tanıtıldı.

18-20 Ocak 2013 tarihleri arasında Peru ve Porto Riko ülkelerinin ana sponsorluğunda; Türkiye, Güney Afrika ve Bermuda Ülkelerinin iştirakçi sponsorluğunda Amerika Birleşik Devletleri' nin New York kentinde düzenlenen "New York Times Travel Show" adlı fuarda Balıkesir, Valimiz Sn. Ahmet TURHAN' ın başkanlığında bir heyet tarafından tanıtıldı.

Dünya üzerindeki kıtalararası farklı turizm destinasyonlarını tek çatı altında toplayan ilk turizm fuarı olarak kabul edilen New York Times Turizm Fuarı'na Valimiz Sn. Ahmet TURHAN ile birlikte ilimizi temsilen Ayvalık Kaymakamımız Nihat NALBANT, Gönen Kaymakamımız Hüseyin PARLAK, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Mustafa GÜNDOĞAN, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Prof. Dr. Abdullah SOYKAN ve özel sektör temsilcileri katıldı. Turizm profesyonelleri ve turizm iştirakçileri tarafından son derece hareketli geçen fuara 150 farklı ülkeden çok sayıda katılımcı iştirak etti. Fuar açılışının olduğu gün, seyahat endüstrisi üzerine çok sayıda konferans ve seminer verildi.

Katılımcılara ve ziyaretçilere yönelik yoğun aktivitelerin, yarışmaların, sunumların ve farklı promosyonların dağıtımı ile dikkat çeken New York Times Travel Show fuarı sırasında Sn. Valimiz Ahmet TURHAN Başkanlığındaki heyet New Yok Başkonsolosu M. Levent BİLGEN'i makamında ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında New York Kültür ve Turizm Ataşesi Ebru Ejder' de hazır bulundu. Görüşme sırasında Balıkesir Valisi Sn. Ahmet TURHAN öncelikle Sn. Başkonsolos Bilgen' e, şahsına ve heyetine karşı göstermiş oldukları ilgi ve nezaketleri için çok teşekkür etti. Balıkesir ilinin sahip olduğu potansiyelin değerlendirilmesi konusunda kararlı olduklarını, bu bağlamda ilimizin en önemli değerleri arasında olan turizmde de marka il olma konusunda büyük çaba harcadıklarını ifade etti.

Türkiye 2023 vizyonunda Dünya' da ki ilk 10 ekonomi arasında olmayı hedefleyen Türkiye' nin Turizm potansiyeli en yüksek illerinden birisi olan Balıkesir ilinin Fuardaki Türkiye standında Antalya ile birlikte temsil edilen iki ilden birisi olmasının da bu düşüncenin ürünü olduğunu ifade etti. New York Başkonsolosu ve Kültür ve Turizm Ateşeliği ile birlikte ilimizin özellikle alternatif turizm olanaklarının tanıtımı ve Akdeniz mutfağı içerisinde zeytin ve zeytinyağımızın önemini kavratacak işbirliklerine hazır olduğumuzu belirtti. "Amacımız Balıkesir'i Dünya'daki en önemli destinasyonlardan birisi olarak tanıtabilmektir" dedi.

New York Başkonsolosu M. Levent BİLGEN' de öncelikle Sn. Valimiz Ahmet TURHAN'a heyeti ile birlikte kendisini ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Amerika Birleşik Devletleri'nin Kore Savaşı ile birlikte Ülkemizi tanıdığını, o günden bu güne geçen süreçte ikili ilişkilerimizin artarak her geçen gün daha da iyi yönde şekillendiğini, bugün yaklaşık 500.000 insanımızın yaşadığı bir devlet olduğunu ifade etti.

New York' un, ABD'de Türk nüfusunun en yoğun olarak yaşadığı bölgelerin başında geldiğini, burada yaşayan insanımızın toplumlararası etkileşimin katma değerini farkettiklerini, hoşgörülü, samimi diyologları ve oluşturdukları Sivil Toplum Kuruluşları sayesinde kendilerini kabul ettirdiklerini ifade etti. Balıkesir i özellikle yıllarca yaz tatillerini Edremit Körfezi'nde geçirmiş olan Kültür ve Turizm Ataşemiz Ebru Ejder ile çok daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu, en kısa sürede Ataşemizin desteği ile birlikte New York yazılı ve görsel basınını Balıkesir'e yönlendirerek, ilin tanıtıma ciddi katkı koymayı ümit ettiğini ifade etti. Küresel ısınmanın etkisinin en az hissedildiği Balıkesir ili ve yakın çevresinde zeytin ve zeytinyağının önemi ile oluşturabilecek sinerjinin tanıtıma önemli katkı yapacağına inandığını ifade etti.

Fuar 20 Ocak Pazar günü özellikle çocuk ziyaretçiler için özel düzenlenecek gösteriler ile son bulacaktır. 18 yaş altı ziyaretçilerden ücretin alınmadığı fuarda ülkeler, çocuk ziyaretçilerin ilgisini çekebilmek için gösterilerinde çok farklı temaları kullanmayı planlamaktadırlar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Porto Riko Balıkesir Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title